Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: για Δευτέρα 15-2-2016Τοπικές βροχές στη Δυτική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με σταδιακή βελτίωση του καιρού, υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, και έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...Όλα δικά σου, μάτια μου - Γιάννης Πουλόπουλος


Ελληνική ταινία:Σχολή για σωφερίνες


Η μικρή Ελβετία της Ελλάδας «κρύβεται» σε απόσταση αναπνοής απ'την ΑθήναΔείτε πού... κρύβεται αυτό το υπερθέαμα, που είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζατε καν ότι υπάρχει!

Μόλις 160 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα - περίπου 2,5 ώρες - «κρύβεται» αυτό το υπερθέαμα που είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ακούσει ποτέ. Ο κάμπος του Φενεού και η τεχνητή λίμνη Δόξαείναι ένας προορισμός που προσφέρεται ακόμα και για ημερήσια απόδραση από την πραγματικότητα.

Τα 21 ωραιότερα γεφύρια της Ηπείρου που αντέχουν στο πέρασμα των χρόνων


http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2016/02/gefiria-ipeiros-4.jpg

Το μονότοξο γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2015 λόγω των πλημμυρών ήταν ίσως το πιο όμορφο του είδους του, το καλύτερο δείγμα μιας ιδιαίτερης τέχνης άμεσα συνυφασμένης με την ιστορία και το τοπίο της Ηπείρου.
Τα παρακάτω ιστορικά γεφύρια της περιοχής αντέχουν ακόμα, αλλά όχι για πολύ χωρίς τη συνδρομή των αρμοδίων. 

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!

Προσθήκη λεζάντας

Το Όσλο εισάγει σκουπίδια γιατί δεν φτάνουν όσα έχει για να θερμανθεί όλη η πόλη!

Το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας εισάγει απορρίμματα από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία, αλλά και από πιο μακρινές χώρες, όπως η νότιος Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αποτεφρωτήρες σκουπιδιών, που θερμαίνουν τη μισή πόλη και το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων της, έχουν ανάγκη από συνεχή ανεφοδιασμό.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ που διανύει 150 χλμ κάθε μέρα για να κάνει μάθημα στα παιδιά!


daskalos larisa

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ.. ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ! ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!
Το πρωί παίρνει τον χαρτοφύλακά του που έχει μέσα τα βιβλία της Ε΄ τάξης δημοτικού και αφού διανύσει 75 χιλιόμετρα μιας δύσβατης διαδρομής, φτάνει από τη Λάρισα στο Λιβάδι Ελασσόνας, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου.

Ανέκδοτο:Πανεπιστημιακός κόκορας…


Αποτέλεσμα εικόνας για κοκορεςΈνας καθηγητής πανεπιστημίου, βοτανολόγος, ερευνούσε σε ένα χωριό τη φύση.
Ξάφνου πιάνει μια τρομακτική καταιγίδα και μουσκεμένος όπως είναι χτυπάει την πρώτη πόρτα που βλέπει.
Του ανοίγει μια κυρία που ο άντρας της έλειπε μετανάστης χρόνια.
Τον βάζει μέσα, τον περιποιείται, του δίνει στεγνά ρούχα και του δίνει να φάει.
Αφού φάγανε, τον οδήγησε στο δωμάτιο του και τον ρώτησε αν χρειάζεται κάτι άλλο…
– Όχι εμείς οι πανεπιστημιακοί είμαστε ολιγαρκείς, έχουμε τα βιβλία μας, τις σημειώσεις μας…

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Ποια είναι η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας;


2

«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998)… πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.

Μήνυση κατά Τσίπρα για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων


  • Η Βουλή θα αποφανθεί για την τύχη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη μακροχρόνια μίσθωση (40 και 10 χρόνια) των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd.

Παράταση της αποχής τους έως τις 22 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι


Παράταση της αποχής τους έως τις 22 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, έως και τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016.

Ποια έγγραφα μπορείτε να παραλάβετε με ένα κλικ από τον υπολογιστή σας

του Φραγκούλη Φράγκου
Εννεά πιστοποιητικά του Δημοσίου έχουν την δυνατότητα οι πολίτες να παραλάβουν με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή τους.

Όσοι έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, μπορούν να αποκτούν χωρίς πρόσθετες διαδικασίες πρόσβαση στις υπηρεσίες της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης, ΕΡΜΗΣ (www.ermis.gov.gr), και να παραλαμβάνουν τα εννέα αυτά πιστοποιητικά μέσω του υπολογιστή τους.

Η Λάρισα πρωτοπορεί: «Ο τοίχος της καλοσύνης» για εκείνους που έχουν ανάγκη

upl56b4d2ad6412d
Άννα Τσιάλτα
Γράφει: Άννα Τσιάλτα
Μια αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία: «Δεν είναι ντροπή να μένεις από δουλειά και από τρόφιμα. Ντροπή είναι να σε αναγκάζουν να ψάχνεις ακόμα και στα σκουπίδια»

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/2/2016


                                  
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.