Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 23-1-2016




Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, χιονόνερο στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τους τμήματα, καθώς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, περιμένουμε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016.

Μουσικό πανόραμα...ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ - Αγιά Λεούσα


Ελληνική ταινία:ο εργένης


Νταβός: Σάλος από το «είναι η εφαρμογή ανόητε» που είπε παρουσία του Αλ. Τσίπρα ο Σόιμπλε



Κόντρα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα-«Να βγάλουμε τον δυναμίτη και να ανάψουμε κερί» απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Παραφράζοντας τη ρήση του Μπιλ Κλίντον «It’s the economy stupid» (είναι η οικονομία ανόητε) ο Β. Σόιμπλε κινήθηκε στα όρια της αγένειας μιλώντας σε φόρουμ στο Νταβός στο οποίο συμμετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας. Θέλοντας να δείξει τη σημασία της τήρησης των συμφωνημένων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε με το γνωστό του ύφος ότι « είναι η εφαρμογή ανόητε», προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια για προσβλητική αναφορά.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η λύση του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ με ανάδειξη των αρχαίων

Τώρα και drone ...ασθενοφόρο.



  • Ρομποτικό αεροσκάφος με δυνατότητα αερομεταφοράς δύο ατόμων έκανε την παρθενική του πτήση στο Ισραήλ.
Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε ένα ασθενοφόρο drone – αυτόνομο, ρομποτικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο για αερομεταφορά... δύο ανθρώπων, φτιαγμένο από την ισραηλινή Tactical Robotics.

Το 2015 ήταν μακράν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί στα χρονικά.

Το έτος 2015 ήταν μακράν το θερμότερο στον πλανήτη αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία των θερμοκρασιών, στα τέλη του 19ου αιώνα, σπάζοντας το ρεκόρ του 2014, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Παρακολούθησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Γιατί τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι στρογγυλά;

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Γιατί τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι στρογγυλά;
Αν είστε μιας κάποιας ηλικίας και έχετε ταξιδέψει αρκετά με αεροπλάνο στη ζωή σας, σίγουρα θυμάστε την εποχή που τα παράθυρα των αεροπλάνων είχαν τετράγωνο σχήμα.
Πλέον όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι στρογγυλά. Και από ότι φαίνεται, ο λόγος για τον οποίο άλλαξαν σχήμα είναι αρκετά σημαντικός.

Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

2449753
Δεν θα πάψουμε ποτέ να πιστεύουμε πως η τεχνητή κρίση που μας επέβαλαν θα σταματήσει αυτόματα, μόνον όταν ξεσηκωθεί η ελληνική κοινωνία.
Όμως μόνο όταν ξεσηκωθεί οριστικά και αμετάκλητα, μέχρι
το τέρμα της εθνικής κρίσης και όχι για απλές ασκήσεις κομματικής γυμναστικής ή με καθαρά συντεχνιακά συμφέροντα. Όταν ξεσηκωθεί πραγματικά και όχι κατευθυνόμενες από την κυβέρνηση διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, προκειμένου να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση την αγανάκτηση της κοινωνίας ως διαπραγματευτικό χαρτί, για δικό της πολιτικό όφελος.

Απογοητευμένη ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε κότα στο Μέγαρο Μαξίμου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

enallaktikos-gr-kota-megaro-maksimou

Λευκή κότα, αγνώστων πολιτικών πεποιθήσεων και ηλικίας, αφέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τα χέρια πρώην λάτρισσας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου | enallaktikos.gr

Πόσοι Έλληνες Επιστήμονες εργάζονται στη Γερμανία; Πόσα χρήματα ξόδεψε η Ελλάδα για τις σπουδές τους και τώρα τους διώχνει ;

ΥΜΝΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ: 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σχόλιο...Η μετανάστευση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης και ιδίως προς την Γερμανία είναι ένα σκάνδαλο μεγατόνων που κανείς δε μιλάει.

Πρώτη πόλη στην Ελλάδα με πεζοδρόμια που λιώνουν το χιόνι (ΦΩΤΟ)

enallaktikos-gr-geothermia-karpenisi

Θερμαινόμενα πεζοδρόμια που λιώνουν τους πάγους δημιουργώντας διαδρόμους ασφαλούς διέλευσης για τους πεζούς έχουν εγκατασταθεί εδώ και μερικά χρόνια στο Καρπενήσι.

Ένας διάδρομος μήκους περίπου 100 μέτρων θερμαίνεται μέσω ενός συστήματος γεωθερμίας που βρίσκεται κάτω από το πεζοδρόμιο.

Ζητείται αγρότης για… το πιο απομονωμένο νησί του πλανήτη (pics)


662771-tristan.jpg

Το νησί, βρίσκεται στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό 2.816 χλμ από την Νότια Αφρική και 3.360 χλμ από την Νότια Αμερική.
Στο Τριστάν ντα Κούνια –το οποίο ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία και θεωρείται το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο- ανέβασαν αγγελία στην οποία ζητούν αγρότη για να φροντίσει τους 250 κατοίκους του νησιού.

Χαμένη περιουσία: μια ταινία μικρού μήκους για την αγάπη, την απώλεια και τα γηρατειά (ΒΙΝΤΕΟ)


enallaktikos-gr-xameni-periousia-lost-property

Μια πραγματικά υπέροχη ταινία για την αγάπη, την απώλεια και τα γηρατειά. Όταν χάνεις κάτι από την καρδιά σου, μόνο ένα μέρος υπάρχει που μπορεί να βρεθεί: το γραφείο απωλεσθέντων.

Μια εκκεντρική και συναισθηματική ταινία κινούμενων σχεδίων μικρού μήκους με υπέροχη μουσική που σίγουρα θα σας γοητεύσει.

Δείτε το βίντεο

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/1/2016


                                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.