Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Δευτέρα 18-1-2016



Νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, χιονόνερο στα παραθαλάσσια ηπειρωτικά τμήματα, χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά τμήματα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Χαλκιδικής, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας, των Σποράδων και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου περιμένουμε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ - Δελφινάκι


Ελληνική ταινία:Ὁ ζηλιαρόγατος (1956)


Το τερατάκι του θυμού

 Οι φωνές και η χρήση βίας δε κάνει καλό ούτε σε εσάς, ούτε στο παιδί. 


Οι φωνές και η χρήση βίας δε κάνει καλό ούτε σε εσάς, ούτε στο παιδί.

Από την Κατερίνα Κουρουμπλή, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Παιδοψυχολόγο (

Ο θυμός είναι ένα πολύ υγιές συναίσθημα που πολλές φορές κατακλύζει τους ανθρώπους. Όταν όμως αυτό συμβαίνει σε μικρά παιδιά, η διαχείρισή του είναι αρκετά δύσκολη μιας και μπορεί να μην αντιλαμβάνονται απόλυτα, ανάλογα με την ηλικία τους, την πηγή του. Για αυτό το λόγο σε αυτό το κομμάτι χρειάζονται τη βοήθεια των ενηλίκων, έτσι ώστε να μάθουν να ελέγχουν αυτού του είδους τα συναισθήματα.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2016! Γεμίζουν τις σακούλες τους με πεταμένα προϊόντα από τις λαϊκές!


311xtyp

Δεν είναι η πρώτη φορά που ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας, ελέω οικονομικής κρίσης, ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή ή μαζεύουν φρούτα και λαχανικά από το δρόμο, με το πέρας των λαϊκών αγορών.
Το ίδιο σκηνικό συνέβη και την Πέμπτη, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, όταν δύο γυναίκες μάζευαν από το δρόμο πεταμένα πορτοκάλια και λεμόνια, τα οποία δεν δόθηκαν προς πώληση λόγω κακής ποιότητας.

Οι αγρότες κλείνουν τα Τέμπη!


agrotes

Στα «στρατηγικής σημασίας» Τέμπη, θα στηθεί το μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν Λάρισας, από την ερχόμενη Τετάρτη.
Αυτό αποφασίστηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο, με την συμμετοχή πλήθους αγροτών.

Αυτό το γιγάντιο μηχάνημα μαζεύει αμέτρητα καρότα σε δευτερόλεπτα (Video)

Γιγάντιο μηχάνημα που μαζεύει αμέτρητα καρότα ταυτόχρονα
Το να βλέπεις την διαδικασία καλλιέργειας λαχανικών ή φρούτων έχει πάντα ενδιαφέρον διότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δούμε πως γίνεται στην πραγματικότητα, σε αντίθεση με το απλά να βλέπουμε το τελικό προϊόν στα ράφια των καταστημάτων. Τα μηχανήματα έχουν επίσης αλλάξει τον τρόπο γεωργίας, διευκολύνοντας αφάνταστα τον αγρότη και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο από άλλοτε χρονοβόρες διαδικασίες.

ΔΝΤ : "Μην κόβετε συντάξεις-Φορολογήστε τους πλούσιους"


O Τσίπρας αρνείται να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων κι έτσι οδηγούμαστε στην μείωση των
συντάξεων, φέρονται να αναφέρουν τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βάσει πληροφοριών που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Στο σημερινό της φύλλο, παράλληλα με την αναλυτική συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ, όπου η επικεφαλής του Ταμείου αναφέρεται στα ελληνικά ζητήματα που εκκρεμούν (δείτε αναλυτικά εδώ), η εφημερίδα παραθέτει δικές της πληφορίες από στελέχη του Ταμείου. 

Θεσσαλονίκη: «τότε και τώρα»(βίντεο)

Η μεταμόρφωση μιας πόλης ζωντανεύει.

            
            kadosanakyklosis.wordpress.com

Μέλι : Πως μπορείτε να καταλάβετε αν είναι νοθευμένο



Στην αγορά κυκλοφορούν ένα σωρό είδη και ποιότητες μελιού σε ποικίλες τιμές, ωστόσο δεν είναι 
όλα τους 100% φυσικά, πράγμα που ίσως δεν μπορείτε να διακρίνετε με μια πρώτη ματιά. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα, ώστε την επόμενη φορά που θα
αγοράσετε να ξέρετε.

Μαχάτμα Γκάντι Οι 10 Θεμελιώδεις Αρχές


Ενεργειακή "ταυτότητα" στα ακίνητα - Αλλάζουν όλα για πωλήσεις και ενοικιάσεις



Νέο τοπίο διαμορφώνεται στις πωλήσεις και τις εκμισθώσεις ακινήτων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίσματα (κατοικία, μόνιμη και παραθεριστική, γραφεία, εμπορικές χρήσεις, συνάθροιση κοινού, εκπαίδευση, προσωρινή διαμονή, υγεία και κοινωνική πρόνοια κ.λπ.), προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα πουλήσουν ή να τα νοικιάσουν.

GyroGlove: Το γάντι που σταθεροποιεί το χέρι ατόμων με Πάρκινσον

Από τη νόσο του Πάρκινσον πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, για την ακρίβεια ένας στους 500 μπορεί να προσβληθεί από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Ένα από τα κομμάτια που επηρεάζει είναι οι μυς, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να έχουν τρέμουλο στα χέρια το οποίο δεν μπορούν να ελέγξουν.

Αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολες απλές καθημερινές ανάγκες όπως το να φας, να πιεις ένα ποτήρι νερό και γενικά να αυτοσυντηρηθείς. Το θετικό είναι ότι η επιστήμονες τα τελευταία χρόνια προσπαθούν με την βοήθεια της τεχνολογίας να δημιουργήσουν διάφορα gadgets που κάνουν την καθημερινότητα των ασθενών λίγο πιο εύκολη.

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ: KATAΣΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...

Οι αιτούντες άσυλο στην Ελβετία θα πρέπει να παραδίδουν στις Αρχές όλα ...
τα περιουσιακά τους στοιχεία, αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 913 ευρώ) κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα οι ομοσπονδιακές αρχές, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/1/2016

                                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.