Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

6 απλοί τρόποι για σωστή στάση του σώματος



Όταν νιώθουμε πόνο στην πλάτη, στον αυχένα ή στους ώμους, συνήθως απευθυνόμαστε στον φυσικοθεραπευτή. Μας βοηθάει να μειώσουμε ...τον πόνο και μας μαθαίνει τεχνικές για να διαχειριστούμε την κατάσταση μας. Οι δύο πιο σημαντικές τεχνικές είναι η άσκηση και η σωστή στάση του σώματος.


Μπορούμε εύκολα να μάθουμε πως πρέπει να στεκόμαστε ή να καθόμαστε για να έχουμε πάντα την άριστη στάση του σώματος αλλά είναι δύσκολο να το τηρούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Όταν οδηγούμε ή εργαζόμαστε σπάνια σκεφτόμαστε ποιες στάσεις είναι καλύτερες για το σώμα μας.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν απλοί τρόποι για να αλλάξουμε και να διατηρήσουμε τις κατάλληλες στάσεις.

1. Οσφυϊκό μαξιλάρι στήριξης σώματος

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε τη σωστή στάση σώματος είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα οσφυϊκό μαξιλάρι. To κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό και μας βοηθάνε να διατηρήσουμε την κυρτότητα της μέσης.

2. Άσκηση για την στάση της πλάτης

Η άσκηση αυτή γίνεται να βοηθήσει το σώμα μας να βρει και να διατηρήσει τη σωστή στάση. Η άσκηση περιλαμβάνει την εναλλαγή από τη στάση του καμπουριάσματος στην τέλεια στάση της πλάτης. Στην ουσία εκπαιδεύουμε το σώμα μας με το αίσθημα της κατάλληλης στάσης.

3. Ταινία κινησιολογίας

Η ταινία κινησιολογίας είναι το νεότερο είδος θεραπείας στην φυσικοθεραπεία. Βοηθάει τις συσπάσεις των μυών και αναστέλλει τον μυϊκό σπασμό και τον μυϊκό πόνο. Εφαρμόζεται στον τραπεζοειδή μυ και βοηθάει την υποστήριξη της ωμοπλάτης και της σπονδυλικής στήλης. Για να ελέγχει την στάση του σώματος παρέχει ένα απαλό τράβηγμα στους μυς όταν καμπουριάζουμε. Είναι αρκετό για να μας υπενθυμίζει την σωστή στάση του σώματός μας.

4. Ασκήσεις σταθεροποίησης της ωμοπλάτης

Ενισχύοντας τους μυς της ωμοπλάτης μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα τη στάση του σώματος. Απλές ασκήσεις όπως η στάση Τ, η στάση Ι ή η στάση Y βελτιώνουν τα νεύρα των μυών και βοηθούν στην διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος.

5. Υπενθύμιση

Μπορεί να ακούγεται γελοίο αλλά βάζοντας υπενθύμιση στο κινητό η στον υπολογιστή ενώ εργαζόμαστε μας βοηθάει να διατηρούμε την κατάλληλη στάση του σώματος. Πόσες φορές καθόμαστε, παίρνουμε την σωστή στάση του σώματος και μετά από λίγα λεπτά ξεχνιόμαστε. Ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι ή τον χρονοδιακόπτη να χτυπάει κάθε 20’ με 30’, παίρνουμε την σωστή στάση του σώματος και συνεχίζουμε τη δουλειά μας.

6. Οι φίλοι μπορούν να βοηθήσουν

Το πρόβλημα για να διατηρούμε πάντα την σωστή στάση τους σώματος είναι ότι εμείς δεν βλέπουμε τον εαυτό μας όταν καθόμαστε. Μια καλή ιδέα είναι να πούμε σε φίλους ή συναδέλφους να μας το λένε όποτε μας βλέπουν να καμπουριάζουμε.

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να είναι η αιτία για πόνους στην πλάτη, στον αυχένα και στους ώμους. Διατηρώντας την σωστή στάση σώματος μπορεί να μας αποτρέψει από μελλοντικούς πόνους.

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου