Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 28-12-2016


 


Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016. Μετά το μεσημέρι αναμένονται τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ χιονόνερο θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 8 βαθμούς), 8 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 4 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (με σημαντική πτώση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι) και από 9 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Μετά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία δεν ξεπεράσει τους 8 βαθμούς στο κέντρο και τους 5 βαθμούς στα βόρεια, με αισθητή πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σημαντική ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενισχυμένο βαρδάρη και κρύο περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στα ανοικτά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου