Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Υπό έλεγχο 1.270.000 φορολογούμενοι για τον τραπεζικό τους λογαριασμό

Ένα πικρό «δώρο» κινδυνεύουν να λάβουν Χριστουγεννιάτικα 1.270.000 φορολογούμενοι λόγω της διασταύρωσης από την εφορία μέσω υπερσύγχρονου λογισμικού των κινήσεων των τραπεζικών τους λογαριασμών σε συνδυασμό με τα δηλωθέντα εισοδήματά τη δωδεκαετία 2002 - 2014.


Σύμφωνα με τα σημερινά «ΝΕΑ» στα ηλεκτρονικά στοιχεία της εφορίας όπου περιλαμβάνονται όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών για το διάστημα 2002-2014, εμφανίστηκαν σημαντικές αποκλίσεις με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Όπως γράφει η εφημερίδα δεν πρόκειται για τυχαίες περιπτώσεις αλλά για «ονόματα» φορολογουμένων που προήλθαν από την «ένωση» αρκετών καταλόγων ή λιστών που έχουν στην κατοχή τους είτε ο ΣΔΟΕ είτε η ΓΓΔΕ

Αυτήν τη στιγμή περισσότεροι από 150 αρμόδιοι ελεγκτές «σαρώνουν» τα στοιχεία των 1,2 εκατ. υπό εξέταση πολιτών προκειμένου να ανακαλύψουν φοροφυγάδες και μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση ο χρόνος είναι σύμμαχος τους καθώς το νέο λογισμικό που έχει στη διάθεσή της η εφορία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί διασταύρωση πρωτογενών καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα, μέσα σε 24 ώρες.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» η αξιοποίηση όλων αυτών των δεδομένων προκειμένου να αποκαλυφθούν φοροφυγάδες αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος πέραν του σύγχρονου λογισμικού θα λάβει την κατάλληλη βοήθεια και από το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, το οποίο ύστερα από ενάμισι έτος κυοφορίας φαίνεται πως βρίσκεται στον προθάλαμο της Βουλής.

Μόλις ψηφισθεί το εν λόγω νομοσχέδιο η ΓΓΔΕ φέρεται να ετοιμάζεται να ξεκινήσει... αλληλογραφία με τα 1,2 εκατ. φορολογουμένων, αποστέλλοντας επιστολές σε αυτούς για τους οποίους θα έχουν εντοπιστεί με ουσιαστικές αποκλίσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και στις καταθέσεις τους.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου