Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Οι Ολλανδοί χτίζουν μια γέφυρα νερού που σπάει τους νόμους της φυσικής



Υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά πράγματα στον κόσμο που μερικές φορές δεν ξέρετε πού να δούμε πρώτα. Εμείς στο  Bright Side είναι γοητευμένος από την ανθρώπινη ευφυΐα, και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μιας γέφυρας που πήρε την αναπνοή μας μακριά.
Το 2002, ο κόσμος θαύμασε το Veluwemeer Υδραγωγείο - το αριστούργημα από τους καλύτερους μηχανικούς που συνέδεε την Ολλανδία ηπειρωτική χώρα και Φλέβολαντ, ένα τεχνητό νησί.

Διάφορες ιδέες συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα υποθαλάσσιο τούνελ και μια συνηθισμένη γέφυρα. Αλλά αυτά τα έργα ήταν πάρα πολύ ακριβό, και θα έχουν πάρει πολύ περισσότερο χρόνο. Η βασική ιδέα ήταν να αφήσει τόσο του εδάφους και τη μεταφορά νερού κινούνται ανεμπόδιστα, κυκλοφοριακή συμφόρηση, ή πορθμεία.
Τέλος, η πιο απίστευτη απόφαση αυτή έφερε στη ζωή: μια γέφυρα νερό. Οι πεζοί δεν είχαν ξεχαστεί, είτε - εκεί είναι ειδικά εξοπλισμένα πεζοδρόμια εκατέρωθεν της εθνικής οδού.
Σήμερα, περισσότερα από 28.000 αυτοκίνητα διασχίζουν τη γέφυρα 10-πόδια-βαθιά, και σκάφη ταξιδεύουν ήρεμα μέσα από τα νερά από πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου