Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Καιρός:για Πέμπτη 1-12-2016

Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται αραιές νεφώσεις που στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά. Και αυτές όμως τις περιοχές, τα φαινόμενα θα περιοριστούν και σταδιακά θα σταματήσουν εντός της ημέρας.
Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά όλης της χώρας, αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις ίδιες περιοχές και ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σταδιακά με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -7 έως 9 βαθμούς, στην κεντρική από -2 έως 7, στη νότια από -2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 11, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από 0 έως 8, και στο νότιο Αιγαίο από 4 έως 13.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ, οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ οπότε δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα για ασθενή βροχή και χίονι ή χιονόνερο στα ορεινά, έως και το μεσημέρι. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διυεθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως σύντομα θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες. Παγετός και τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα σημειωθεί τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και παροδικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου