Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Το τέλος του Χριστιανισμού στην Βρετανία: Πρόταση να μην λειτουργούν οι Εκκλησίες την Κυριακή!



Οι χριστιανικές εκκλησίες ενδεχομένως δε θα χρειάζεται πλέον να ανοίξουν τις πόρτες τους την Κυριακή, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβίωση του Χριστιανισμού στη Βρετανία λόγω της αυξανόμενης ενδυνάμωσης του μουσουλμανισμού γράφει με γλαφυρό τρόπο ο βρετανικός τύπος.


Η Εκκλησία της Αγγλίας εξετάζει «απελπισμένα σχέδια» «ρίχνοντας » τις νομικές απαιτήσεις της και υλοποιώντας λειτουργίες τις καθημερινές και όχι την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μείωσης των πιστών στις εκκλησίες .

Αυτές οι αμφιλεγόμενες προτάσεις (οι οποίες θα υλοποιηθούν) έρχονται μετά από μια συγκλονιστική έκθεση που διήρκεσε δύο έτη και η οποία διαπίστωσε την απότομη πτώση προσέλευσης των πιστών που παρακολουθούν της Θεία Λειτουργία την Κυριακή, αλλά και μια αύξηση του Ισλάμ και άλλων θρησκειών.

Η πορεία αυτή οδηγεί ήδη σε απότομη πτώση τον χριστιανισμό σε μια παραδοσιακή χώρα όπως η Βρετανία .

Οι πιστοί που παρευρίσκονται στις Θείες Λειτουργίες της αγγλικανικής εκκλησίας έχουν μειωθεί κατά 12 τοις εκατό κατά την τελευταία δεκαετία, και σε λιγότερο από το ήμισυ των επιπέδων του 1960, με συγκλονιστικά στοιχεία που δείχνουν την σημερινή προσέλευση σε 760.000. άτομα.

Μια ομάδα εργασίας εξετάζει τώρα τα άμεσα μέτρα για την αναστροφή της πορείας αυτής της βρετανικής αγγλικανικής εκκλησίας.




Η ηγουμένη Pete Broadbent, δήλωσε: «Στις αγροτικές κοινότητες, δεν υπάρχει παντού εφημέριος ο οποίος μπορεί πραγματικά να διακονήσει σε όλες τις ενορίες» .

Οι περισσότεροι αγροτικοί εφημέριοι έχουν πολλαπλούς τομείς ευθύνης που εκτείνονται σε πολλές περιοχές , με αποτέλεσμα ένας εφημέριος να είναι υπεύθυνος για έως και 10 ενορίες .

Η Εκκλησία της Αγγλίας σε πρόσφατη σύνοδο ανακοίνωσε ότι αναμένει τους αριθμούς των προσελθόντων πιστών να μειώνονται για τα επόμενα 30 χρόνια, αλλά θα αντιδράσει όπως δύναται για την αντιστροφή του κλίματος αυτού.

Καιρός όμως είναι να ξυπνήσουν και οι Χριστιανοί όχι μόνο στην Βρετανία , αλλά σε όλη την Ευρώπη και φυσικά την χώρα μας και να αντιδράσουν με την συμμετοχή τους στα θεία μυστήριας της ορθόδοξης εκκλησίας μας , κινούμενοι ενάντια στο σχέδιο μουσουλμανοποίησης της ηπείρου. Τώρα όμως πριν είναι πολύ αργά μετά. 

http://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου