Τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του γιορτάζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και για τον λόγο αυτό διοργανώνει ένα εορταστικό διήμερο στην πόλη.
Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν ήδη την πλατεία Αριστοτέλους και η διήμερη αυτή δράση - ''ΑΠΘ στην πόλη'' - έχει ως στόχο να παρουσιάσει το έργο του ιδρύματος και να έρθει πιο κοντά στην κοινωνία και τους πολίτες της.

Η έναρξη των δράσεων έγινε από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα:
"Η Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο βάζει τα γιορτινά της και γεμίζει από εκδηλώσεις. Αποφασίσαμε φέτος να βγάλουμε το πανεπιστήμιο στην πόλη, να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή τη γιορτή με ένα διήμερο εκδηλώσεων. Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους φίλους, τι γίνεται στα εργαστήριά μας, τι δημιουργούν οι φοιτητές μας, οι καθηγητές, οι ερευνητές, τι φτιάχνουν και διαγωνίζονται και κερδίζουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ενώ έχουμε ετοιμάσει και μια σειρά πειραμάτων για μικρούς και μεγάλους, Φυσικής, Χημείας, θεατρικά παιχνίδια, ένα κυνήγι λογοτεχνικού θησαυρού. Ελάτε να δείτε τα πολλά επίπεδα λειτουργίας ενός μεγάλου, ευρωπαϊκού, παγκόσμιου Πανεπιστημίου το οποίο αξιολογείται ως το καλύτερο της Ελλάδας", δήλωσε ο κ. Μήτκας.
Εικαστικές δράσεις, επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα από απόσταση, Μαγικά Υλικά, λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού, η ισορροπημένη διατροφή, προγραμματισμός ρομπότ με κύβους, η ομάδα Ρομποτικής PANDORA, η ομάδα AMANDA με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για την ολιστική αντιμετώπιση του bullying, η Ομάδα ARISTURTLE με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, η Ομάδα Aristotle Racing Team (ART) με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο ART-16, το ιστιοφόρο σκάφος "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" του ΑΠΘ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Οι δράσεις σήμερα θα διαρκέσουν μέχρι τις 20:00, ενώ αύριο το ωράριο είναι 11:00 - 15:00.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Δείτε το υλικό του Thestival: