Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοί πήραν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες - Όλες οι αντιδράσεις (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτοί πήραν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες - Όλες οι αντιδράσεις  (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την πρώτη άδεια υπερθεμάτισε ο ΣΚΑΙ με τίμημα 43.6 εκατ. ευρώ ενώ για την δεύτερη άδεια υπερθεμάτισε το σχήμα Καλογρίτσα με 52.6 εκατ. ευρώ. Την τρίτη άδεια πήρε ο Αντ1 με 75.9 εκατ. ευρώ και για την τέταρτη άδεια υπερθεμάτισε το σχήμα Μαρινάκη με 73.9 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, συνολικά εισπράχθηκαν 246 εκατ. ευρώ.
Απερχόμενος  ο εκπρόσωπος, στη διαδικασία, του Star, Κάρολος Αλκαλάι, είπε χαρακτηριστικά: «ο διαγωνισμός θα έπρεπε να γίνει αφού έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, δήλωσε ότι επρόκειτο για μια «χιτσκοκική» διαδικασία κατά την οποία ούτε στην τουαλέτα δεν μπορούσε να πάει κανείς, χωρίς τη συνοδεία αστυνομικού.
Από την πλευρά του, εξερχόμενος του κτιρίου ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ευχαριστημένος για το γεγονός ότι μπήκαν τόσα χρήματα στα δημόσια ταμεία και τόνισε: «Στενοχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε τόσα λίγα, έπρεπε να πληρώσει περισσότερα».
Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας , έκανε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου  και μετά από μια τριακονταετία  αυθαιρεσίας μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων».
Τα ποσά που προσέφεραν οι 4 επιλαχόντες για τις τηλεοπτικές άδειες
Διόλου ευκαταφρόνητα δεν μπορούν να θεωρηθούν και τα ποσά που έφτασαν να προσφέρουν κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών οι 4 επιλαχόντες που δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια από τις άδειες.
Δείτε τις προσφορές:
-DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED Ιωάννης Σαββίδης 61,5 εκατομμύρια ευρώ
-ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) 61 εκατομμύρια ευρώ
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) Γιάννης Βαρδινογιάννης 18 εκατομμύρια ευρώ
-ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) STAR 13 εκατομμύρια ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου