Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανεμοστρόβιλος σήκωσε αυτοκίνητα στην Ηλεία!



  • Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε το μεσημέρι ανεμοστρόβιλος στο Βαρθολομιό, αλλά και στα χωριά Μάχου, Δήμητρα και Μπόρσι, στην Ηλεία.

Όπως...δήλωσε στην ΕΡΤ Πύργου ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ξηλώθηκαν κολόνες στη ΔΕΗ και δέντρα, ενώ δεκάδες είναι οι κατοικίες που υπέστησαν ζημιές στις στέγες.



Επίσης από πτώσεις δέντρων διεξάγεται με δυσκολία η κυκλοφορία στην Ε.Ο Πύργου-Πατρών, στο ύψος της Γαστούνης ενώ ζημιές αναφέρθηκαν και σε πολλά αυτοκίνητα τα οποία ο ανεμοστρόβιλος σήκωσε κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι κάτοικοι των περιοχών με τη συμβολή της Πυροσβεστικής, προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται και να προστατέψουν τις οικίες τους.

Εκτιμάται ότι η ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι ανυπολόγιστη, με αποτέλεσμα να δίνουν μάχη οι τεχνικοί του Ομίλου για την αποκατάσταση.

Δείτε βίντεο από το Patris News


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 50 κλήσεις για κοπές δένδρων στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών, της Γαστούνης, του Βαρθολομιού κ.α. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας βρίσκονται στις περιοχές που προκάλεσαν ζημιές οι ισχυροί άνεμοι, με σκοπό να παράσχουν βοήθεια, αλλά και να κάνουν μία πρώτη καταγραφή. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για πτώσεις δένδρων και στύλων ρεύματος, σε περιοχές της δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Λάππα.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου