Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εξαιρείται η Κρήτη από το προσφυγικό …αλλά η Μύκονος

syriza_11
H Κρήτη δεν εξαιρείται σε σχέση με το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων. Εξαιρούνται όμως αυτονόητα η Μύκονος, η Πάρος κι όλα τα νησιά, που φιλοξενούν, κατά πλειοψηφία, τα λαμόγια των Ελληνικών Κυβερνήσεων, καθώς και περιοχές όπως τα Βόρεια Προάστια, όπου έχουν επενδυθεί τα κλεμμένα πολλών δεκαετιών.


Δημοσιεύει σχετικά «Το Ποντίκι«:
Την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και της κυβέρνησης, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, με στόχο τη σωστή διαχείριση του προσφυγικού, επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για το προσφυγικό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η Κρήτη, με όλες τις ιδιαιτερότητες του παραγωγικού της μοντέλου, δεν εξαιρείται, έτσι κι αλλιώς, από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε γωνιά της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την προσπάθεια διαχείρισης της τεράστιας προσφυγικής ροής που περνά από τη χώρα μας».
Στην ίδια ανακοίνωση, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, ότι η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη δεν θα γίνει με όρους κλειστών δομών, αλλά με τρόπους ανοιχτής φιλοξενίας (σπίτια και διαμερίσματα, ξενώνες ή ανοιχτά camps), υποστηρίζει ότι οι φωνές άρνησης δεν βοηθούν στην κατεύθυνση λύσης του προβλήματος και τονίζει την ανάγκη οι Δήμοι να παίξουν κομβικό ρόλο στην διαχείρισή του.
«Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός αφορά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλο το νησί. Σε έναν τέτοια σχεδιασμό, με βάση πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια, θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν επικίνδυνο, να μιλάμε για διατάραξη οποιασδήποτε συνθήκης υγιεινής, ασφάλειας ή παραγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τους πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά τους σε υστερικές και ξενοφοβικές κραυγές και να επιδείξουν με τη στάση τους και τη δράση τους τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που δεδομένα έχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου