Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΒΙΩΣΗ - ΔΙΑΒΙΩΣΗ: Πώς να επιβιώσεις αν κινδυνεύεις να πνιγείς

 
Ναύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αποκαλύπτει με ποιον τρόπο μπορείς να παραμείνεις ζωντανός σε περίπτωση κινδύνου από πνιγμό

Ο Clint Emerson ένας πρώην ναύτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αποκαλύπτει σε βιβλίο του πως μπορείς να σωθείς αν κινδυνεύεις με πνιγμό.
Συγκεκριμένα, έγραψε ένα βιβλίο για τις 100 δεξιότητες ζωτικής σημασίας που έμαθε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και το μυστικό που μπορεί να κρατήσει ζωντανό έναν άνθρωπο που κινδυνεύει με πνιγμό, είτε σε ρηχά νερά είτε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα.

  Στο βιβλίο του "100 Deadly Skills: The SEAL Operative’s Guide", ο Clint εξηγεί πως "Όταν ένας ναύτης που είναι σε αποστολή συλλαμβάνεται σε εχθρικό έδαφος οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι πάρα πολύ λίγες. Αυτό γιατί αντί ο συλληφθείς να παραπέμπεται σε δίκη, προτιμάται η 'εξαφάνισή' του, με αποτέλεσμα οι ναύτες να εκπαιδεύονται για να επιβιώσουν.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης φορούν άβολες στολές που εμποδίζουν τα χέρια και τα πόδια. Η άσκηση επαναλαμβάνεται σε στεριά και θάλασσα. Έτσι, οι ναύτες ρίχνονται δεμένοι στο νερό και αφήνονται στην τύχη τους, προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν".

  Παράλληλα, επισημαίνει πως οι καλά εκπαιδευμένοι δεν χρειάζονται βοήθεια για να βγούμε μετά από λίγα λεπτά στην επιφάνεια της θάλασσας, καθώς διαθέτουν μερικές δεξιότητες που οι κοινοί άνθρωποι αγνοούν.

Περιγράφοντας ποιο είναι το μυστικό της επιβίωσης κάτω από την επιφάνεια του νερού αναφέρει: "Όσον αφορά την επιβίωση κάτω από το νερό το κλειδί είναι ο έλεγχος της αναπνοής. Έχοντας τους πνεύμονες γεμάτους οξυγόνο το ανθρώπινο σώμα μπορεί να πλέει στην επιφάνεια του νερού, επομένως δεν χρειάζονται πολλές κινήσεις για την ανάδυση του στην επιφάνεια. Ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι ο πανικός, που μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε υπέρ κινητικότητα και απότομες κινήσεις, οι οποίες καταναλώνουν οξυγόνο."

  Παράλληλα, εξηγεί πως "Τα εμπόδια (δεμένα χέρια και πόδια) μπορεί να κάνουν το έργο πιο δύσκολο. Σε ρηχά νερά το μυστικό είναι οι μικρές βουτιές και η 'εκτόξευση' προς την επιφάνεια του νερού. Ενώ, σε φουρτουνιασμένη θάλασσα η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι αποτελεσματική. Το άτομο θα πρέπει να κάνει περιστροφή του σώματος, προκειμένου να καταφέρει να βγάλει το κεφάλι του από το νερό, προκειμένου να πάρει ανάσες."
Επομένως, το μυστικό για να επιβιώσει κάποιος σε περίπτωση πνιγμού δεν είναι άλλο από τον έλεγχο της αναπνοής και από τη στάση του σώματός του κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να ανεβεί στην επιφάνεια του νερού.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου