Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Καιρός: για Τετάρτη 7-9-2016



Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου αναμένονται νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών στην Ανατολική Μακεδονία το απόγευμα περιμένουμε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται πιθανότατα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Θράκη έως 28 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου), 24 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως 31 βαθμούς στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι τοπικά 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα, αλλά και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου