Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μαθήματα ζωής από 26χρονο Θεσσαλονικιό



Ο Οργανισμός Τουρισμού διοργανώνει εκδήλωση «C’ est La Vie» για τον Δημήτρη Αντωνίου
Η ιστορία του 26χρονου Δημήτρη Αντωνίου είναι ένα μάθημα ζωής και παράδειγμα δύναμης ψυχής. Η ζωή του Δημήτρη άλλαξε, όταν πριν από δέκα χρόνια τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έξω από το 7ο λύκειο Καλαμαριάς, το σχολείο όπου φοιτούσε, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού.


Στα επόμενα δύσκολα χρόνια ο Δημήτρης δεν το έβαλε κάτω ποτέ. Έμαθε να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, δημιούργησε την ομάδα graffiti «C’ est La Vie» ομορφαίνοντας σχολεία και γκρίζους αστικούς χώρους, σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανάμεσα σε όλα αυτά ασχολήθηκε και με τη λογοτεχνία, έγραψε το πρώτο του βιβλίο και αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το δεύτερο.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η πρόεδρός του και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου διοργανώνει εκδήλωση για τον Δημήτρη Αντωνίου υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στο Βασιλικό Θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Στην εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει γιορτή αισιοδοξίας με καλεσμένη όλη την πόλη, έχοντας την ευκαιρία να δώσουμε, μα πιο πολύ να πάρουμε δύναμη από έναν πραγματικό μαχητή της ζωής, θα συμμετάσχουν φιλικά οι καλλιτέχνες: Φωτεινή Βελεσιώτου, 12ος Πίθηκος και η Χορωδία Γυναικών «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Παρουσιάζει ο Γιάννης Σερβετάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διατίθεται το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή», περιγράφοντας τον κύκλο των δέκα χρόνων της ζωής του μετά το ατύχημα αλλά και αυτά που θέλει να καταφέρει στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου