Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 26-8-2016



Ουσιαστική βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Κύθηρα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά και σε αυτές τις περιοχές μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα τις Κυκλάδες και τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 32 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου