Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Δευτέρα 22-8-2016



Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2016 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τοπικά θα είναι έντονα και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση στη συνέχεια θα επηρεάσουν ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τις βραδινές στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν εκ νέου τοπικά έντονα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 37 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 37, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 21 έως 31 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Τις βραδινές όμως ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς, αλλά στα τα παράκτια οι μέγιστες θα είναι θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από αργά το απόγευμα με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και αργά το βράδυ θα ενταθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου