Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Καιρός: για Κυριακή 21-8-2016



Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά και στα ορεινά της Ηπείρου καθώς και σε πεδινές περιοχές του Έβρου.

Η θερμοκρασία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικές με ανάλογες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε μέτριους 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στις ανατολικές ακτές ισχυροί 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες εναλλασσόμενες με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις στα ορεινά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου