Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Καιρός:για Σάββατο 13-8-2016



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Κεντρική Στερεά, τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο περιμένουμε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 22 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 16 έως 30 βαθμούς), 24 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Ν. Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η
λιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές κυρίως ώρες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου