Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πανικός στο Μόναχο! Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο (φωτο & βίντεο)



Συναγερμός σήμανε στο Μόναχο έπειτα από πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Olympia Einkaufszentrum της πόλης. Ισχυρή αστυνομική δύναμη επί τόπου, αποκλείστηκε η ευρύτερη περιοχή. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες -χωρίς να υπάρχει επί του παρόντος επίσημη επιβεβαίωση εκ μέρους των Αρχών. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Muenchener abendzeitung, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, σοροί ατόμων κείτονταν στη γη.
Η εφημερίδα Abendzeitung από πλευράς της κάνει λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς ενώ επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6. Η γερμανική Süddeutsche μεταφέρει ότι υπάρχουν πολλά θύματα επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.
munichfoto (1)
munichfoto (2)
PYROBOLISMOI MONAXO
Στο μεταξύ έχει εκκενωθεί ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης, ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία των τρένων, του μετρό, του τραμ και των λεωφορείων.
Το βρετανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου. Σύμφωνα με την οδηγία το υπουργείο προειδοποιεί τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.
Σύμφωνα με το Deutche Welle, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, ενώ όπως υπογραμμίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί κάτι αναφορικά με τον δράστη/ τους δράστες της επίθεσης ή τα ενδεχόμενα κίνητρα. Πάντως πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους δράστες.
Για την ώρα υπάρχουν συστάσεις προς τους πολίτες μέσω του λογαριασμού twitter της αστυνομίας του Μονάχου να αποφύγουν τις επόμενες ώρες δημόσιους χώρους. Παράλληλα, ήδη έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέσα μεταφοράς, τραμ, τρένο και λεωφορεία στο Μόναχο.
Επίσης, ανακλήθηκαν οι άδειες γιατρών, νοσηλευτών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου