Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΟΙ «ΟΜΟΡΦΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ «ΟΜΟΡΦΗΣ» ΟΘΟΝΗΣ ΟΜΟΡΦΑ…ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ!


ΟΙ «ΟΜΟΡΦΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ «ΟΜΟΡΦΗΣ» ΟΘΟΝΗΣ ΟΜΟΡΦΑ…ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τους βλέπουμε κάθε μέρα στις οθόνες να εμφανίζονται περιποιημένοι, πολλοί μαυρισμένοι από τον ήλιο σε κάποια ακριβή πλαζ, οι γυναίκες συνήθως με ακριβό κομμωτήριο και βαμμένα μαλλιά, οι άντρες με σκηνοθετημένο προσωπείο, να μιλούν σε μια άγνωστη γλώσσα και να επιμένουν σε ότι υποστηρίζουν συχνά με έντονο τρόπο. Μαζί τους και οι επωνυμοι δημοσιογράφοι της…μεγάλης τσέπης!
Ανάμεσα τους υπάρχουν και οι Σταρ. Αυτοί  δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά από το πρωί μέχρι το βράδυ να βρίσκονται σε κάποιο κανάλι για να επιβάλλουν με το στανιό την φάτσα τους στον κόσμο, ανεξάρτητα από το τι λένε, και να τον κάνουν να τους βλέπει ακόμα και… στον ύπνο του.
Σχεδόν όλοι βρίσκονται σε… άλλο πλανήτη. Αναφέρονται σε μια άλλη χώρα, μια άλλη εποχή και ένα άλλο κράτος, που στην συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα, την ιστορία της, την θρησκεία της και την πραγματική της ταυτότητα.
Δεν έχουν καμία σχέση με την καθημερινότητα, (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), γιατί οι ίδιοι έχουν εξασφαλιστεί εκτός καθημερινότητας και το μόνο που τους καίει πραγματικά, είναι το πώς θα γεμίζουν καθημερινά τις τσέπες τους έτσι ώστε ανενόχλητοι να συνεχίζουν να εμφανίζονται στις οθόνες με το χαμόγελο της επιτυχίας. Κάποιοι μάλιστα βρίσκονται σε άλλες εποχές και ονειρεύονται τις αρχές του εικοστού αιώνα, με τους μπολσεβίκους, τον Τσε Γκουεβάρα, κλπ.
Το πρόβλημα τους είναι ότι ενώ μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να υπνωτίσουν το κοινό, να σβήσουν σχεδόν όλες τις ατασθαλίες τους, να αδρανοποιήσουν τις συνειδήσεις, να πλάσουν ένα κόσμο αυτάρεσκο και “ηδονοκρατούμενο” που προσπαθεί να τους μιμηθεί, δεν είναι σίγουροι το μέχρι που μπορούν να συνεχίσουν έτσι, καθώς η μια «θύελλα» αντικαθιστά την άλλη και όπως πάει έτσι, όπως αυτοδιαψεύδονται, κανείς δεν θα τους δίνει σημασία.
Το αύριο δεν είναι καθόλου σίγουρο και όλο αυτό το θέατρο έχει και κάποιο φινάλε.
Το ερώτημα είναι το πικρό ποτήρι ποιοι θα το ποιούν στο τέλος ? Ο λαός πάντως στην πλειοψηφία του το πίνει κάθε μέρα και… κάποτε μια σταγόνα θα το ξεχειλίσει.
Άραγε αυτό το έχουν καταλάβει ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου