Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τώρα μας φταίνε οι ταύροι για τι βλακεία που μας δέρνει ...

Στο σφαγείο η μητέρα του ταύρου που σκότωσε τον 29χρονο!!!

Πρώτο θέμα σε όλα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είναι ο χαμός του 29χρονου ταυρομάχου Βίκτορ Μπάριο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα κέρατα ενός ταύρου 500 κιλών.



Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ματαδόρ εδώ και 30 χρόνια, μετά την αντίστοιχη κατάληξη του 21χρονου Χοσέ Κουμπέρο, το 1985, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την παράδοση που επιβάλλει την θανάτωση της μητέρας του ταύρου που αφαιρεί τη ζωή ταυρομάχου σε ισπανική αρένα.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, εκτιμάται ότι ο εν λόγω ταύρος, ο Λορέντζο, έχει ήδη οδηγηθεί στο σφαγείο, ενώ σειρά τώρα έχει η μητέρα του. Σκοπός του εθίμου είναι να εξαφανιστεί η γενιά του «θύτη», αλλά φαίνεται ότι πλέον αυτή η πρακτική ξεσηκώνει αντιδράσεις ιδιαίτερα από φιλοζωικές οργανώσεις που οργανώνονται για να σταματήσει το «έθιμο».

Χαρακτηριστική είναι η κίνηση της ομάδας PAMCA που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων αναφέροντας ότι «καμία ιεροτελεστία και καμία παράδοση που βασίζεται στους διαδοχικούς θανάτους, και τρέφεται από αίμα και το μίσος, δεν μπορεί να ωφελήσει καμία κοινωνία». «Γνωρίζουμε μόνο μια ηθική. Του τέλους όλων αυτών. Της πλήρους κατάργησης όλων των ταυρομαχιών» γράφει στο Facebook. Η απήχηση του μηνύματος είναι ήδη πολύ μεγάλη, καθώς πάνω από 4.200 χρήστες έχουν ανταποκριθεί θετικά κοινοποιώντας το εκ νέου, ενώ τα σχόλια ξεπερνούν -για την ώρα- τα 1.200.

Παράλληλα στον διαδικτυακό κόσμο,του οποίου τα αντανακλαστικά χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά επίπεδα ταχύτητας, έχει δημιουργηθεί το hashtag #SalvemosALorenza, με αίτημα τη σωτηρία της Λορέντζα.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου