Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Νέο σκάνδαλο: Χειρουργήθηκε στην καρδιά με υλικά που είχε «δωρίσει»...




  • «Κορυφή του παγόβουνου» φαίνεται ότι αποτελούν οι «δωρεές» υλικών από ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση ή ακόμη και να παρακάμψουν τη λίστα αναμονής.
Όπως...  αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ημερησία» σε αντίστοιχη «δωρεά» μεγάλης αξίας αναγκάστηκε ασθενής και σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ώστε να χειρουργηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύτηκε ασθενής για εμφύτευση μοσχεύματος ενδοαγγεικά, με ανεύρυσμα αορτής.
Ο ασθενής προχώρησε ο ίδιος στην προμήθεια του απαραίτητου υλικού και στη συνέχεια σε «δωρεά» προς το νοσοκομείο. Ο συγκεκριμένος ασθενής μετά από 10 ημέρες υποβλήθηκε σε επέμβαση για τοποθέτηση μοσχεύματος με τη χρήση του υλικού (νευροδιεγερτή) που ο ίδιος είχε «δωρίσει» στο νοσοκομείο. Με έγγραφό του μάλιστα το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι το κόστος ορισμένων επεμβάσεων είναι πολύ υψηλό και δεν καλύπτεται από τα προβλεπόμενα νοσήλια (ΚΕΝ) και προειδοποιεί ότι θα αναγκαστεί να μειώσεις τις επεμβάσεις. Ενδεικτικά το συνολικό κόστος ενδοαγγειακής αποκατάστασης ανευρυσμάτων -σύμφωνα με τα ΚΕΝ- αποζημιώνεται από 7.258 ευρώ έως και 11.318 ευρώ ανάλογα με τις ημέρες νοσηλείας και τη βαρύτητα του περιστατικού.
Ωστόσο, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου το μέσο κόστος για τον ασθενή ανέρχεται σε περίπου 19.000 ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι κάθε μία τέτοια επέμβαση δημιουργεί «μαύρη τρύπα» χιλιάδων ευρώ στο νοσοκομείο! Υπό αυτές τις συνθήκες και σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, οι «δωρεές» ασθενών είναι "μονόδρομος"...
Ήδη γιατροί και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές της χώρας έχουν αρχίσει τις κινητοποιήσεις, ενώ προαναγγέλλουν «θερμό» φθινόπωρο με απεργίες διαρκείας.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου