Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ρίχνει αλάτι στο σιφόνι… Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κόλπα κουζίνας που έχετε δει ποτέ.




Το αλάτι είναι κάτι περισσότερο από ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται για να ενισχυθεί ή να βελτιστοποιηθεί η γεύση ενός φαγητού.Στην πραγματικότητα, το αλάτι έχει κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη. Οι πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το ορυκτός για να διατηρήσουν τα τρόφιμά τους και πολλές κοινότητες έχουν ιδρυθεί με βάση το πόσο κοντά ήταν στην πηγή του αλατιού.

Ίσως εκπλαγείτε μόλις μάθετε πως η λατινική λέξη salary (μισθός) προέρχεται από την λέξι salt (αλάτι) επειδή χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα. Και όμως σήμερα πιστεύουμε πως το αλάτι χρησιμοποιείτε μόνο για μαγειρικούς σκοπούς. Θα θέλετε να δείτε καλύτερα αυτό το καρύκευμα επειδή δεν το χρησιμοποιούσατε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Δείτε παρακάτω 15 εύκολα κόλπα με αλάτι που θα σας βοηθήσουν γύρω από το σπίτι. Ίσως θελήσετε να αγοράσετε ένα επιπλέον κουτί την επόμενη φορά που θα κάνετε τα ψώνια σας. Ένα επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι πως αντικαθιστά τις επιβλαβή χημικές ουσίες και έτσι θα κάνετε το σπίτι σας πιο οικολογικό.
#1 Κρατήστε το σιφόνι σας αποφραγμένο χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκληρά χημικά.
Ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα με ¼ του φλιτζανιού αλάτι. Συνεχίστε με μισό φλιτζάνι ξυδιού και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά. Αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει από τη βρύση ώστε να ξεπλύνει τα πάντα.
#2 Δώστε στα λουλούδια σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Όταν βάλετε τα λουλούδια σας σε ένα βάζο με νερό, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι. Τα λουλούδια θα ανθίσουν περισσότερο.
#3 Καθαρίστε τον κρόκο αβγού χωρίς ταλαιπωρία.
Αν κατά λάθος σας έπεσε ένα αβγό, μην πανικοβληθείτε. Ρίξτε αρκετό αλάτι για να καλύψετε το χάος, αφήστε το για 15 λεπτά και σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα.
#4 Δώστε στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας μια άλλη μορφή.
Τα τηγάνια και οι κατσαρόλες που έχουν μήνες ή και χρόνια λεκέδων από λάδι, μπορούν ακόμη να σωθούν. Πασπαλίστε γενναιόδωρα με αλάτι και προσθέστε νερό. Αφήστε το μίγμα να καθίσει για 10 λεπτά. Με ένα σφουγγάρι ή πανί σκουπίστε τους λεκέδες.
#5 Μην πετάτε τα βρώμικα σφουγγάρια σας.
Όταν τα σφουγγάρια καθαρισμού σας είναι γεμάτα με βρωμιά και λεκέδες, κάντε τους ένα μπάνιο με αλάτι. Ανακατέψτε ¼ της κούπας αλάτι και 2 κούπες νερό σε ένα μπολ, βάλτε το σφουγγάρι στο μείγμα και αφήστε το όλη τη νύχτα. Θα έχετε ένα νέο σφουγγάρι για δουλειές το επόμενο πρωί.
#6 Χρησιμοποιήστε αλάτι για να σταματήσετε τη φωτιά από το να βγει εκτός ελέγχου
Όταν ξεκινά μια μικρή πυρκαγιά, μην ρίξετε νερό επάνω της αλλά επιλέξτε μια μεγάλη ποσότητα αλατιού. Με αυτό
τον τρόπο αποκόπτεται το οξυγόνο και η φωτιά σβήνει γρήγορα.
#7 Μην πετάξετε το κολλώδες σίδερο.
Μπορεί να έχετε αντικαταστήσει το ηλεκτρικό σας σίδερο όταν δεν μπορέσατε να εξαφανίσετε τα λιωμένα υπολείμματα αλλά υπάρχει τρόπος και να το σώσετε. Βάλτε ένα κομμάτι χαρτιού σε μια επίπεδη επιφάνεια και ρίξτε μια μεγάλη ποσότητα αλατιού. Ρυθμίστε το σίδερο στην υψηλή θερμοκρασία και περάστε το πάνω από το αλάτι για περίπου 1 λεπτό. Αυτό θα αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα.
#8 Αφαιρέστε τις σκούρες κηλίδες του ντους
Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι αλάτι με ένα φλιτζάνι νέφτι. Φορέστε γάντια και ρίξτε λίγο από το μείγμα σε ένα σφουγγάρι για να τρίψετε τους λεκέδες. Βεβαιωθείτε πως έχετε ανοιχτά τα παράθυρα ή τον εξαερισμό για να υπάρχει καθαρός αέρας.
#9 Απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς λεκέδες κόκκινου κρασιού
Απομακρύνετε το κρασί με ένα υγρό, βαμβακερό ύφασμα και ψεκάστε μια ποσότητα αλατιού στην περιοχή του λεκέ. Αφήστε το αλάτι εκεί για λίγο και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.
#10 Δεν έχετε χρόνο να περιμένετε το κρασί να κρυώσει;
Σε ένα δοχείο κρασιού με πάγο, προσθέστε αλάτι και νερό. Τοποθετήστε απαλά το μπουκάλι του κρασιού και μετακινήστε το για να μετακινηθεί και το αλάτι γύρω του. αυτό θα καταψύξει το λευκό κρασί σε ελάχιστο χρόνο.
#11 Φτιάξτε το δικό σας απορρυπαντικό πιάτων στο σπίτι.
Στο δοχείο του απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων σας ρίξτε 2/3 ενός φλιτζανιού σόδα, 3 σταγόνες από κανονικό σαπούνι πιάτων και αλάτι μέχρι να γεμίσει. Απλά ενεργοποιήστε το μηχάνημα στην κανονική πλύση.
#12 Αφαιρέστε το ιώδιο από τα ρούχα σας.
Κάντε μια πάστα χρησιμοποιώντας αλάτι και χυμό λεμονιού. Τρίψτε την πάνω στο λεκέ και αφήστε το να στεγνώσει. Αν μπορείτε να βγάλετε τα ρούχα για να στεγνώσουν έξω, θα ήταν καλύτερα. Βάλτε τα στο πλυντήριο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
#13 Κάντε τη δική σας οδοντόκρεμα στο σπίτι.
Αναμίξτε αλάτι, μαγειρική σόδα και μέντα για να δημιουργήσετε μια σπιτική οδοντόκρεμα.
#14 Απαλλαγείτε από την πιτυρίδα μια για πάντα.
Πάρτε μια καλή ποσότητα μαγειρικού άλατος και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής πριν από το πλύσιμο των μαλλιών σας. Το αλάτι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών νιφάδων δέρματος από το κεφάλι.
#15 Τα μυρμήγκια εξαφανίζονται
Ανακατέψτε αλάτι και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τις περιοχές που τα έντομα προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα όπως στις πόρτες και τα παράθυρα. Αυτό θα απωθήσει τα μυρμήγκια ενώ είναι ασφαλέστερο από τη χρήση εντομοκτόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου