Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Λάκης Λαζόπουλος: «Η Αγγλία έφυγε, εμείς;»



Σε άρθρο που έγραψε την Παρασκευή στο altsantiri.gr, o γνωστός παρουσιαστής αναπτύσσει την άποψή του για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και αναρωτιέται: «Σ’ αυτήν την ανύπαρκτη Ευρώπη η μεγάλη Βρετανία είπε όχι. Ως εδώ. Εμείς;».
Αναλυτικά στο άρθρο του ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρει:

«Ίσως να ήμουνα ο μόνος που έγραφε μία μέρα πριν από τις εκλογές ότι η μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει. Δεν άκουσα τις δημοσκοπήσεις όπως δεν τις ακούω και ποτέ. Δεν άκουσα τις στοιχηματικές και δεν άκουσα και τις επίσημες καμπάνιες των εντεταλμένων ανά τον κόσμο, μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Άκουσα μόνο τον κόσμο με τον οποίον μίλαγα όλο αυτόν τον καιρό. Εγγλέζους και Έλληνες που ζουν στην Αγγλία. Μου λέγανε «φεύγουμε».
Μίλησα αργά το βράδυ όταν είχαν αρχίσει οι πανηγυρισμοί για την επικράτηση της παραμονής υποτίθεται. Μου απάντησαν: «Περίμενε το πρωί». Ασκήθηκε μεγάλος εκφοβισμός στα εργοστάσια και στους χώρους γενικώς εργασίας ότι αν φύγει η μεγάλη Βρετανία θα χάσουν τις δουλειές τους. Όμως η ανάγκη τους να αποχωρήσουν από την Γερμανία υπερίσχυσε. Η Αγγλία δεν έφυγε από την Ευρώπη, έφυγε από την Ευρώπη της Γερμανίας. Η Ευρώπη αποχώρησε πρώτη.
Από τα ιδανικά της, από την αδυναμία της να προσφέρει μια ζωή πολιτισμένη και ανθρώπινη στους Ευρωπαίους πολίτες.
Σκόρπισε φτώχεια, ανεργία, μίσος.
Ήρθε η ώρα της λοιπόν να πληρώσει το τίμημα της και μάλιστα σε αγγλικές στερλίνες. Οι Άγγλοι αποφάσισαν να διακινδυνεύσουν το μέλλον, αντί να έχουν ένα βέβαιο μέλλον υποταγής στον παράφρονα Σόιμπλε και στους ψιλικατζήδες της Κομισιόν.
Τέλος εποχής, τέλος ανοχής. Σήμερα μίκρυναν οι Ντάισελμπλουμ, οι Ντράγκι, οι Σόιμπλε. Σήμερα μίκρυνε η Μέρκελ. Η Αγγλία έχτισε τείχος. Η Ευρώπη έχασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου