Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Μέχρι το 2025…έρχεται το τέλος των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν καύσιμα


1


Ο καθημερινός «βραχνάς» όλων είναι τα έξοδα που κάνουμε καθημερινά…
κύρια θέση στα έξοδα μας έχει η βενζίνη του αυτοκινήτου μας.Ευτυχώς η τεχνολογία πάνω στις αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσεται καθημερινά, έτσι την πρωτιά στη μείωση εξόδων για βενζίνη κατέχει η Νορβηγία, καθώς το 24% των αυτοκινήτων της είναι ηλεκτρικά.

Μπορεί η Νορβηγία να είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σταματάει το όραμα της να αντικαταστήσει όλα τα αυτοκίνητα από βενζινοκίνητα σε ηλεκτρικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Naeringsliv, τα τέσσερα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα της χώρας βρίσκονται σε συνομιλίες για μια τέτοια συμφωνία. Πηγές της Aftenposten λένε πως τα δύο κόμματα έχουν επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία έχει κλείσει, ενώ τα άλλα δύο ισχυρίζονται πως βρίσκονται ακόμα σε διαπραγματεύσεις.
Η Νορβηγία έχει σκοπό να καταστήσει παράνομη την αγορά κάποιου αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2025. Παρόμοια σχέδια έχει η Ολλανδία και η Ινδία με ορίζοντα το 2025 και 2030 αντίστοιχα. Η είδηση προκάλεσε την προσοχή του Elon Musk, ο οποίος συνεχάρη τη Νορβηγία στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου