Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Απίστευτο: 149 φορείς του Δημοσίου,αρνούνται ακόμα να απογραφούν!

  • Η μη απογραφή των φορέων έχει φυσικά ως αποτέλεσμα να μη γνωρίζει ακόμη και σήμερα η κεντρική διοίκηση τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους!
Ένα ιδιότυπο ...φέουδο λειτουργεί πειρατικά στην καρδιά του Δημοσίου, όπου εκατόν σαράντα εννιά φορείς του, δεν έχουν απογραφεί ακόμα, με τις διοικήσεις τους να αρνούνται να...
δώσουν στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων και τις αμοιβές τους, αν και εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται από το Κράτος.
Η μη απογραφή των φορέων έχει ως αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους. Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση καταφεύγει σε βαριά φορολογικά μέτρα προκειμένου να καλύψει τα δημοσιονομικά κενά της τρέχουσας περιόδου.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, και αφορούν στο διάστημα μέχρι τις 15.05.2016, όταν και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής το σχετικό έγγραφο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση ήδη από το 2011, η Ελλάδα, με τη συνδρομή μάλιστα και Γάλλων εμπειρογνωμόνων, όφειλε να απογράψει και να αξιολογήσει τις δομές της Δημόσιας Διοίκησης. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει είναι άλλο ένα φαινόμενο του εγχώριου εξωτισμού…

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου