Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«Ξυπνήσετε Χριστιανοί. Ο Αλλάχ δεν είναι ο Θεός μας. Ο Μωάμεθ δεν είναι σπουδαιότερος από τον Ιησού»

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»1
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Το ζήτημα της επιβολής του Ισλάμ και των μουσουλμανικών προτύπων σε χριστιανικές κοινωνίες έχει αρχίσει και παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις γι’ αυτό και άρχισαν να εμφανίζονται έντονες αντιδράσεις που δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος

Έτσι στην πολιτεία Όρεγκον των ΗΠΑ η χριστιανική Εκκλησία Βαπτιστών, «Belmont Drive Missionary Baptist Church», πριν λίγες μέρες πρόβαλε σε διαφημιστικούς πίνακες αντιισλαμικά μηνύματα τα οποία σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητα και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.
Μια ισλαμική οργάνωση, η CAIR, έχει απειλήσει με δίκη ή απαιτεί να… γίνει σεμινάριο επιμόρφωσης των Βαπτιστών στα θέματα του Ισλάμ και να σταματήσουν να κυκλοφορούν άσχημες φήμες για την θρησκεία τους.
Ο συγκεκριμένος διαφημιστικός πίνακας προβάλλει δύο μηνύματα. Το πρώτο λέει, «Ξυπνήσετε Χριστιανοί. Ο Αλλάχ δεν είναι ο Θεός μας. Ο Μωάμεθ δεν είναι σπουδαιότερος από τον Ιησού».
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»2
Το δεύτερο μήνυμα λέει : «Μόνο η Βίβλος είναι ο Λόγος του Θεού -Ιερό Βιβλίο. Το Κοράνι είναι απλώς ένα ακόμη βιβλίο.» ( υπόψη ότι το Κοράνι για τους μουσουλμάνους είναι ο άκτιστος λόγος του θεού).
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»3
Αλλά αντίδραση για αυτά τα μηνύματα δεν ήρθε μόνο από μουσουλμάνους αλλά…και από διάφορους «προοδευτικούς».
«Εγώ κυριολεκτικά έπρεπε να σταματήσω και να βεβαιωθώ ότι είδα αυτό που είδα, και ήμουν βαθύτατα προσβεβλημένος και αναστατωμένος από αυτό», δήλωσε ο Eric Cohn. Ο Cohn, ένας κάτοικος από το Hood River «προοδευτικών πεποιθήσεων» όπως ισχυρίζεται ο ίδιος και εντόπισε αρχικά το μήνυμα ενώ ήταν έξω για μια βόλτα με το ποδήλατο. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που διάβαζε, είπε και δεν είναι ο μόνος.
«Ήμουν πραγματικά ενοχλημένος και λυπημένος», δήλωσε ο…προοδευτικών πεποιθήσεων δήμαρχος, Paul Blackburn από το Hood River, «Είμαι ενοχλημένος διότι σε αυτήν την πολιτική περίοδο υπάρχει μια περίπτωση να συμβαίνει κάτι πολύ άσχημο. Νομίζω ότι εξοικειώνει τον κόσμο με τέτοιες φανατικές συμπεριφορές», κάτι που το θεωρεί απαράδεκτο.
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»4
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»5
Και οι δύο άνδρες ανησυχούν γιατί τέτοιου είδους σημάδια στέλνουν το λάθος μήνυμα για την πόλη τους. Ο Cohn ήταν τόσο ανήσυχος που έγραψε ακόμη και μια επιστολή προς τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τοπικού Πάστορα. «Αυτός ο τύπος έγραψε και με αποκάλεσε σχεδόν τρομοκράτη. Θα πρέπει να δείτε τι άλλα είπε», λέει ο πάστορας Michael Harrington καθώς διάβαζε απόσπασμα από το γράμμα.
«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΜΩΑΜΕΘ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ»6
Ο Harrington εντόπισε το γράμμα και τώρα υπερασπίζεται τα μηνύματα τα οποία έβαλε στους πίνακες. Ισχυρίζεται πως όλοι αντιδρούν υπερβολικά. «Δεν είμαι πολιτικά σωστός. Ποτέ δεν ήμουν πολιτικά σωστός, αλλά πιστεύω ότι είμαι βιβλικά ορθός και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα», είπε ο Harrington.
Ο ίδιος δεν σκοπεύει να κατεβάσει τις φωτεινές επιγραφές μέχρι την πρώτη του επόμενου μήνα όποτε σχεδιάζει να βάλει καινούργια μηνύματα έτσι και αλλιώς. Λέει πως ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να περάσει από την εκκλησία του για να συζητήσει το θέμα μαζί με καφέ και ντόνατς.
Επισημαίνοντας ότι, «το Ισλάμ είναι ένα βάρβαρο δόγμα του κακού που κέρδισε τα μέλη του μέσω του τρόμου και του φόβου. Δεν προσβάλλουμε το Ισλάμ αλλά περιγράφουμε το Ισλάμ», στέλνει με θάρρος το μήνυμα του σε όλο τον κόσμο.
Σκεφτείτε τι θα γίνονταν εδώ αν κάποιος δικός μας ιερέας έβαζε έξω από τον ναό του μια ανάλογη επιγραφή. Μπορεί και να… τον κρέμναγαν ανάποδα, αν και πολύ δύσκολα θα βρίσκονταν σήμερα ένας… καινούργιος Παπαφλέσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου