Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Με αποδείξεις από κάρτα το αφορολόγητο από 1/6



  • Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Ιουλίου το μέτρο για χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις μέσω καρτών.
  • Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες, δηλαδή, πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου. Διαφορετικά θα χάνουν το αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με...ρεπορτάζ της "Καθημερινής", όλες οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, στο οποίο θα προστεθούν και διατάξεις για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο για ποσά άνω των 50 ευρώ, ενώ οι καταναλωτές θα πληρώνουν υποχρεωτικά με κάρτα για ποσά άνω των 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ που είναι σήμερα).

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου, η εφορία θα κάνει δεκτές και τις αποδείξεις που έχουν πληρωθεί με μετρητά, ενώ από το 2017 θα γίνονται αποδεκτές μόνον όσες δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων.

AdTech Ad
Ειδικότερα και σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης:

Προβλέπεται επίσης να καθορίζονται κίνητρα στους φορολογουμένους, με στόχο να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα κίνητρα θα καθορίζονται σε ετήσια βάση από τον υπουργό Οικονομικών και θα προβλέπουν κληρώσεις δώρων (αυτοκίνητα, ταξίδια κ.λ.π.) καθώς και ακινήτων.

Για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να διακρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους. Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που είναι στο όνομά τους.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου