Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Καιρός: για Παρασκευή 13-5-2016




Άστατο καιρό με βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός και μόνο στα δυτικά έως το ξημέρωμα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας λίγες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 32 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 31 στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και από 17 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με εξαίρεση τις Σποράδες και τη Βόρεια Κρήτη όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά πελάγη και στο Κρητικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ελαφρώς περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά μέσο όρο στους 29 βαθμούς, ωστόσο οι μέγιστες ενδέχεται πρόσκαιρα να ξεπεράσουν τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου