Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Καιρός:για Τρίτη 10-5-2016



Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και στον ορεινό άξονα της Πίνδου, περιμένουμε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016.
Σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και της Θράκης τα φαινόμενα θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική προς τη δυτική και νότια χώρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 27 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τη θαλάσσια περιοχή από το Θερμαϊκό έως τη Μαγνησία όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα φτάσει στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου