Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

SOS από ΚΕΕΛΠΝΟ: Υγειονομική βόμβα η Ειδομένη

Για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής στον καταυλισμό της Ειδομένης προειδοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς με τις 10.000 πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί εκεί οι ελλιπείς συνθήκες υγιεινής καθιστούν την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη. 

Όπως μετέδωσε το MEGA, έχουν εμφανιστεί κρούσματα ψώρας και άλλες δερματικές παθήσεις. Επιπλέον οι γαστρεντερίτιδες και οι δηλητηριάσεις θερίζουν, αφού τα τρόφιμα που διακινούνται είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και δεν ελέγχονται. Εστίες μολύνσεων αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, και τα στάσιμα νερά που υπάρχουν σε πολλά σημεία του καταυλισμού.

Από το πρωί το ΚΕΕΛΠΝΟ μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στους πρόσφυγες, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την παραμονή τους στον καταυλισμό και προτρέποντάς του να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Φόβους για εξάπλωση ασθενειών λόγω και της αύξησης της θερμοκρασίας, απευθύνουν και οι δήμαρχοι γύρω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου συνωστίζονται τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι. 

Οι πρόσφυγες διασχίζουν τη Λεωφόρο Ποσειδώνος για να πλύνουν τα ρούχα τους στη θάλασσα και στην συνέχεια τα απλώνουν στα συρματοπλέγματα για να στεγνώσουν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου