Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Ετοιμάζεται να την κάνει ο Τσίπρας

«Ή θα κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που αποφασίσαμε το καλοκαίρι ή εγώ φεύγω»! Αυτό είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Φρανσουά Ολάντ (με την ελπίδα να το ακούσουν ως το... Βερολίνο και την Ουάσινγκτον) σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή (17.04.2016).


Η απειλή παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα έγινε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας: «Απειλεί με παραίτηση».Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν ήταν ο μοναδικός που άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να απειλεί με παραίτηση. Ανάλογο μήνυμα φέρεται να έστειλε ο πρωθυπουργός και στον Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο είχε γεύμα εργασίας το μεσημέρι της Πέμπτης στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται το ευρωκοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην εφημερίδα Επένδυση διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τις οποίες ζητά μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άκαιρη και ανεδαφική είναι η σεναριολογία περί εκλογών, όταν βρισκόμαστε στο παρά πέντε της αξιολόγησης», αναφέρει Όλγα Γεροβασίλη και σημειώνει πως τα σενάρια αυτά συντηρούνται από την αντιπολίτευση «τη στιγμή, μάλιστα που το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική σταθερότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου