Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αποσύρθηκε η διάταξη που "βγάζει λάδι" τον Γ. Σταθάκη για κακοδιαχείριση στο Παν/μιο Κρήτης

Αποσύρθηκε η διάταξη που \"βγάζει λάδι\" τον Γ. Σταθάκη για κακοδιαχείριση στο Παν/μιο Κρήτης
Σε πάσης φύσεως «πλυντήριο» εξελίσσεται η Βουλή υπό την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς μέσω αυτής επιχειρείται η πλήρης αθώωση του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά την περίοδο 1996-2004, οκτώ χρόνια πριν την εκλογή του ως βουλευτής.
Σε νομοσχέδιο που ήρθε χθες στην Βουλή και αφορά την έρευνα έχει «παρεισφρήσει» διάταξη η οποία προβλέπει ότι όποιες δαπάνες διενεργήθηκαν εκείνη την περίοδο εφεξής θα θεωρούνται νόμιμες!
Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 7 του άρθρου 30 αναφέρεται: «Δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού του Πανεπιστημίου Κρήτης διενεργηθείσες μεταξύ των ετών από 1996 έως και το 2004 δυνάμει της κοινής υπουργικής απόφασης ΚΑ/697/1996 για λοιπές (εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, αναπτυξιακές, κλπ) δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, πλην των αμιγώς ερευνητικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «ανοίκειες πληρωμές» θεωρούνται εφεξής νόμιμες»! Και μάλιστα, έτσι ώστε ουδείς να πληρώσει τα …σπασμένα, στην εν λόγω παράγραφο προστίθεται ότι καταλογιστικές πράξεις καθώς και κάθε ποσό τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, που συνδέονται με δαπάνες του προηγούμενου εδαφίου, εφόσον δεν έχουν εκτελεστεί ως τη δημοσίευση του παρόντες, δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται».
Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο κ. Σταθάκης θεωρήθηκε από την Ολομέλεια αθώος, αφού δεν ήρθη η ασυλία του για τις κατηγορίες που του προσπάπονται. Αυτές δεν είναι άλλες από το γεγονός ότι ήταν υπόλογος διότι  (μαζί με άλλους καθηγητές) την περίοδο 2002-2004 με  αποφάσεις που είχαν υπογράψει χρέωσαν τον ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου αθροιστικά με 1.000.000 ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, τα 260.000 ευρώ αφορούν ασφαλιστικές καλύψεις προς το προσωπικό, που δεν ήταν αναγκαίες, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα (περίπου 740.000 ευρώ) έχουν δοθεί για την  κάλυψη μισθολογικών αναγκών μέσω ενός ειδικού λογαριασμού των ερευνητικών προγραμμάτων
Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2014 ο κ. Σταθάκης  είχε αθωωθεί με βούλευμα για την υπόθεση της διαχείρισης πόρων του πανεπιστημίου Κρήτης ως μέλη της Επιτροπής Ερευνών και του Τεχνικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης, ωστόσο πλέον ελέγχεται από την Δικαιοσύνη για «διαφορετικά αδικήματα». Για την ιστορία ο Υπουργός Οικονομίας ισχυρίζεται ότι για παρόμοια αδικήματα είχε αθωωθεί με βούλευμα, ενώ εκείνη την περίοδο η αρμόδια Επιτροπή είχε πει «όχι» στην άρση της ασυλίας του, με την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαφοροποιείται και να ψηφίσει «παρών», σε σχέση με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν καταψηφίσει.
Με μια μεθόδευση που το liberal.gr είχε έγκαιρα αναδείξει, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται μία ακόμα διάταξη που απαλλάσσει τον κ. Γ. Μυλόπουλο από τις ευθύνες του για το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. στο «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας».
 
Αλέξανδρος Διαμάντης

http://www.liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου