Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Υπουργοί για γέλια... και για κλάματα.



  • Νέο παραλήρημα Πολάκη κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ
  • Καμμένος σε ρόλο ...Ράμπο 2 προσπαθεί να τρομάξει Τούρκους
  • Βούτσης με διάβημα κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την βροχή άσχετων τροπολογιών!
  • Φωτάκης (υφ.Παιδείας): "Δεν φταίω εγώ, ...φταίει η κοπέλα που κάνει τις αναρτήσεις"!
  • Μάρδας: Τα capital controls έκοψαν μαχαίρι την μαύρη οικονομία και το μαύρο χρήμα!
..κι όλα αυτά μόνο σήμερα.


Σε ομιλία του στο...Μαρούσι, χαρακτήρισε "βοθροκάναλα της διαπλοκής" τους τηλεοπτικούς σταθμούς και "χθεσινά αυγά" τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Υγείας.
Επιπλέον, αποκάλεσε "Δρακουλέσκου" την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Ντέλια Βελκουλέσκου.
Τέλος, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι προέρχεται "από την κατ’ εξοχήν οικογένεια της διαπλοκής




«Διάβημα» στην κυβέρνηση θα κάνει ο Ν. Βούτσης για τις εκπρόθεσμες-φωτογραφικές τροπολογίες!

Οι «αεροπλανικές» τροπολογίες φαίνεται ότι αφύπνισαν τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος όπως ενημέρωσε την Διάσκεψη των Προέδρων θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μειωθούν. Το θέμα έθεσαν στην σημερινή συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και του ΚΚΕ, ενώ υπήρχε σύμπνοια και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βούτσης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα παράπονα του στην κυβέρνηση και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να γίνει κάτι, ιδιαίτερα με τις βουλευτικές τροπολογίες, υπάρχει ανάγκη να ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα». Ακόμα υπογράμμισε ότι θα ενημερώσει και την Ολομέλεια της Βουλής, πιθανότατα αύριο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξεταστική επιτροπή.
Να υπενθυμίσουμε ότι χθες οι αντικοινοβουλευτικές πρακτικές της κυβέρνησης οδήγησαν σε νέο φιάσκο, αφού υπό το βάρος της κατακραυγής της αντιπολίτευσης, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκαν να αποσύρουν τροπολογία που είχαν καταθέσει νωρίτερα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση «βομβαρδίζε» εκ νέου το Κοινοβούλιο με εκπρόθεσμες τροπολογίες σε κυρώσεις αεροπορικών συμφωνιών με ξένα κράτη.
Σε μια εξ αυτών, μάλιστα, ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς παραδέχεται ότι η νέα ΕΡΤ έχει πλεονάζων προσωπικό και έτσι πλέον θα μπορούν οι υπάλληλοι να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατήγγειλε ότι με άλλη τροπολογία δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Συρμαλένιος και Ηλίας Καματερός κατέθεσαν φωτογραφική διάταξη ώστε «φίλοι» τους σε μικρά νησιά να μπορούν να πάρουν άδειες ταξί!

Ασκήσεις πολέμου με τον Π. Καμμένο ντυμένο … αρχιστράτηγο!

Ασκήσεις... πολέμου, με τον Π. Καμμενο σε ρόλο… αρχιστράτηγου στο Αιγαίο, όπου η αποτυχία και κατάρρευση της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής προσέγγισης που ακολούθησε ο κ. Τσιπρας με την κυβέρνηση Ερντογάν, εγκαταλείπει δυστυχώς τις ευαίσθητες και εύφλεκτες ελληνοτουρκικές σχέσεις στον Π. Καμμενο, που θεωρεί ότι μπορεί να παίζει επικίνδυνα παιγνίδια με την εθνική ακεραιότητα και την ασφάλεια της χώρας.
Με κατεβασμένα τα χέρια η κυβέρνηση, η οποία όχι απλώς παρακολουθεί αλλά νομιμοποιεί την τουρκική προκλητικότητα όλους τους τελευταίους μήνες και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες του ίδιου του κ. Καμμενου, ενέκρινε τη... χαλάρωση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την ανάθεση της στο ΝΑΤΟ, και βρέθηκε ξαφνικά να συνειδητοποιεί ότι οι Τούρκοι… συνεχίζουν να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία.
Μετά από ένα μπαράζ προκλητικών κινήσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κλιμακώθηκαν και αναβαθμίστηκαν με την επί τετραήμερο υπέρπτηση των Οινουσών και της νησίδας Παναγιάς, η κυβέρνηση αποδεικνύοντας την απόλυτη αδυναμία της να διαχειρισθεί μείζονα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας, επέτρεψε στον κ. Καμμενο να φορέσει την "Στολή του Πολέμου" και με ένα Chinook να μεταφερθεί με την στρατιωτική ηγεσία στις Οινούσσες, ενώ παράλληλα διατάσσονταν έκτακτη ενεργοποίηση της αεράμυνας.
Κινήσεις απλού εντυπωσιασμού που δυστυχώς, όμως, όχι μόνο επιβαρύνουν το κλίμα αλλά ακυρώνουν την αξιοπιστία της χώρας και την αποτρεπτική ισχύ της, καθώς η Τουρκία αγνόησε την κινητοποίηση αυτή του κ. Καμμενου και πάρα τις αεράμυνες και την "απόβαση" στις Οινούσσες επανέλαβε τις υπερπτήσεις στο νησί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πάρα την ένταση των τελευταίων ημερών, ούτε ο κ. Τσίπρας δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Νταβουτογλου και να του επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες δραστηριότητες, ούτε πολύ περισσότερο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν συνομίλησε με τον ομόλογο του Μ.Τσαβουσογλου.
Στο υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα παρακολουθούν μάλλον με μακαριότητα την τουρκική προκλητικότητα, κάνοντας λόγο για «νευρικότητα των Τούρκων» και αδυνατώντας να αντιληφθούν την πραγματικότητα, αποδίδουν την επιθετικότητα στο ότι οι στρατιωτικοί, λόγω των ανοικτών μετώπων στην νοτιοανατολική Τουρκία, στη Συρία και με την Ρωσία, έχουν πάρει το πάνω χέρι και γι΄αυτό το λόγο προχωρούν σε τέτοιες προκλήσεις. Μια κλασσική ερμηνεία προκειμένου να αθωώνεται το ίδιο το καθεστώς Ερντογάν…

Κ. Φωτάκης: Δεν φταίω εγώ, φταίει η κοπέλα που κάνει τις αναρτήσεις!
Με μια απίστευτη δικαιολογία ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης έσπευσε να «αθωώσει» τον εαυτό του για την περίφημη διάταξη, με την οποία τελικά (και) ο ίδιος θα απαλλάσσονταν από την υπόθεση με την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Όπως αποκάλυψε το liberal, φέρνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική δικογραφία, σε βάρος του κ. Φωτάκη εκκρεμεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο ίδιος φέρεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να νομοθέτησε για τον εαυτό του την απαλλαγή του από την υπόθεση, ωστόσο στο νομοσχέδιο που επανακατατέθηκε, αν και είχε αφαιρεθεί η επίμαχη διάταξη για την υπόθεση κακοδιαχείρισης των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, περιλαμβάνονται δύο ακόμα σκανδαλώδεις διατάξεις που "φωτογραφίζουν" και τον απαλλάσσουν και από άλλες προσωπικές του υποθέσεις.
Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι το "λάθος" είναι... της «κοπέλας που κάνει τις αναρτήσεις», η οποία ανέβασε προηγούμενο νομοσχέδιο και όχι το σωστό, ενώ λίγο αργότερα ομολόγησε ότι υπήρχε μεν η σκέψη να έρθει μια τέτοια διάταξη, αλλά αφού πρώτα το θέμα «έχει συζητηθεί από κάτω(;)».
Παράλληλα, ο κ. Φωτάκης ανέγνωσε μια ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με την οποία ο πρύτανης λέει ότι «η προτεινόμενη διάταξη που αποσύρθηκε από το υπουργείο δεν αφορούσε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή μέλος της κυβέρνησης. Και προφανώς με αυτή δεν επιχειρήθηκε καμία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, την οποία το Πανεπιστήμιο σέβεται απόλυτα».
Μάλιστα, κατηγόρησε ότι κάποια ΜΜΕ για «σπίλωση σε άτομα και σε ιδρύματα που κοσμούν τη χώρα».
Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου ρωτούσε επίμονα τον αναπληρωτή υπουργό τον λόγο για τον οποίο απέσυρε την διάταξη, «αφού όπως λέει ότι ήταν σύννομη». Απάντησε, φυσικά, δεν πήρε ποτέ, μετά και τις παραινέσεις του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Σεβαστάκη να σταματήσει άμεσα η συζήτηση…

Μάρδας: Mετά την "ευλογία" των πλούσιων Σύρων επενδυτών ...το "θαύμα" των capital controls
Τίποτα δεν είναι αυτά που είπε χθες για τα capital controls, μπροστά σε αυτά που είπε σήμερα ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Μάρδας είπε μεταξύ άλλων ότι «Τα capital controls έκοψαν μαχαίρι την μαύρη οικονομία και το μαύρο χρήμα!»
Την Τετάρτη (13/04/2016) ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι τα capital controls δεν είναι πρόβλημα και μέχρι και οι τουρίστες τα ξέχασαν. Σήμερα, είπε:
«Ποιό είναι το πολιτικό μηνυμα των capital controls σήμερα; Είναι μια κατάσταση που δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Υπάρχουν μεν προβλήματα αλλά τα προβλήματα δεν είναι ιδιαίτερα σε σχέση με το παρελθόν. Από πέρυσι δεν υπήρχαν προβλήματα σε σχέση με τον τουρισμό. Καμία διαφωνία ότι είναι ανώμαλη κατάσταση. Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση της αγοράς. Τα έχουμε πει ότι αποτελεί στρέβλωση της αγοράς».
Και συνέχισε: «Η δουλειά μας ήταν να διορθώσουμε αυτή την στρέβλωση και διορθώθηκε κατά μεγάλο βαθμό.
Ποια ειναι η πραγματικότητα; Μπορεί κάποιος να κάνει την εισαγωγή του άνετα; Υπάρχει πρόβλημα άρνησης χρημάτων; Εως 20.000 ευρώ μπορεί να πάει κάποιος στην τράπεζα του και να κάνει κινήσεις από την τράπεζα και την δουλειά του.
Για περιπτώσεις άνω των 20.000 ανα επιχείρηση και ανα ημέρα οι τράπεζες αποφασίζουν πολύ γρήγορα και πάνω από 250.000 πηγαίνει το αίτημα στην ΤτΕ. Και σε 4 ημέρες υπάρχει απάντηση. Αυτό το ζούμε σήμερα και δεν το ζούσαμε στο παρελθόν. Δεν προσπαθώ να χρυσώσω το χάπι. Κινούμαστε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Τα capital controls μπορεί να όξυναν μια κατάσταση αλλά έτσι ήταν η κατάσταση και πριν». Και τέλος είπε: «Δεν μπορώ να σας δώσω χρονοδιάγραμμα για το πότε θα λήξουν τα capital controls».
Για τους επιχειρηματίες πρόσφυγες ο κ. Μάρδας είπε: «Υπάρχει ενδιαφέρον από πρόσφυγες επιχειρηματίες και αυτό το ζήσαμε και το είδατε στις εφημερίδες πριν από ορισμένο χρονικό διάστημα. Στις 25 Μαρτίου βγήκε ανακοίνωση που έλεγε ότι Σύριοι επιχειρηματίες αγόρασαν ναυτιλιακή εταιρεία και θέλουν να αγοράσουν και τρία πλοία… Αυτό είναι σημαντικό διότι ένα πράγμα βγήκε αλλά δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένα πράγμα.
Όταν αναφερόμαστε σε Σύριους επιχειρηματίες που πηγαίνει το μυαλό σας; Μπορεί να πηγαίνει σε κάποιους που ταλαιπωρούνται να περάσουν τα σύνορα των Σκοπίων; Είναι εύλογο ότι δεν αναφέρομαι σε κόσμο που δεν έχει χρήματα».

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου