Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Οι Ρώσοι,τίμησαν τον Έλληνα μεγάλο αντιπαπικό Άγιο,Μάρκο τον Ευγενικό,τον αρχιεπίσκοπο Εφέσου.Θέσπισαν ανώτατη τιμητική διάκριση,προς τιμήν του Αγίου!!!


ag-markos-eygenikos

Για άλλη μια φορά ντροπή μας ως έθνος των Ελλήνων.Για άλλη μια φορά οι αδελφοί μας του Βορρά μας πρόλαβαν και τίμησαν τον μεγάλο Έλληνα αντιπαπικό Άγιο Μάρκο της Εφέσου αρχιεπίσκοπο και των λατίνων καθαιρέτη.

Με εντολή του Πατριάρχου Μόσχας,κ.κ Κύριλλου και ομόφωνη γνώμη της ιεράς συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας,θεσπίστηκε στις 6 Απριλίου 2016 η ανώτατη τιμητική διάκριση του »Αγίου Μάρκου του Ευγενικού αρχιεπισκόπου Εφέσου».
Το μετάλλιο του Αγίου Μάρκου Εφέσου θα απονέμεται τόσο σε ιερωμένους, όσο και σε κοσμικούς διά τα επιτεύγματά τους στον τομέα εξωτερικής εκκλησιαστικής δράσεως, τη συνεργασία μεταξύ των εκκλησιστικών και κοσμικών αρχών στον τομέα διεθνούς δράσεως, τη συμβολή στην ομόνοια και την εσωτερική ειρήνη, τη μεγάλη προσφορά στη διορθόδοξη συνεργασία και στην δράση κατά των αιρετικών.
Η εορτή του μεταλλίου θα πραγματοποιείται την 1 Φεβρουαρίου εκάστου έτους, κατά την ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρκου Εφέσου,όπου και θα απονέμονται οι διακρίσεις.Τα μετάλλια με την μορφή του αγίου,φιλοτέχνησε ο ζωγράφος και σχεδιαστής κ. Σ. Β. Κουράκιν(βλ.φώτο).Η ρωσική κίνηση προκαλεί συγκίνηση σε όλους τους ορθόδοξους ειδικά ημών των Ελλήνων.
Βλέπουμε επιτέλους οι αλλόφυλοι κατά το γένος,να τιμούν τον μεγάλο αυτόν αντιπαπικό Άγιο,όταν κάποιοι άλλοι του οικουμενιστικού θρόνου στον Βόσπορο,όχι μόνο να τον υποβαθμίζουν συνειδητά,αλλά και να τον έχουν καταδιάσει σε μετά θάνατον τιμωρία,γιατί λέει…διήρεσε τους Χριστιανούς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου