Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Τι προβλέπει ο φόρος στο ίντερνετ που πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστέςΤην επιβολή φόρου στο ίντερνετ έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές.
Στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές στην τελευταία συνάντηση, πριν από την παύση των διαπραγματεύσεων, αποφασίστηκε να εισαχθεί ένας φόρος στους συνδρομητές της ευρυζωνικότητας. Η νέα φορολογία θα επιβληθεί σε όλους όσοι έχουν σύνδεση στο ίντερνετ, είτε για επαγγελματική είτε για ιδιωτική χρήση, μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, τάμπλετ ή κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών (π.χ smart TV).

Το ύψος του φόρου, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στο τρίτο πακέτο του 1,5 δισ. ευρώ της έμμεσης κυρίως φορολογίας, θα καθοριστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά", στις διαπραγματεύσεις που αναμένεται αν συνεχιστούν από την επόμενη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο νέος φόρος έρχεται για να συμπληρώσει την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 24%, την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και το τέλος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου