Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Αν περνάς πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τότε πρέπει να διαβάσεις αυτό


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/04/27/691514/main/239C4QHWA_ftl-image.jpg

Ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη ενός υπολογιστή για επαγγελματικούς λόγους είναι πλέον πολύ μεγάλος και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσοι το κάνουν θα πρέπει να προσέχουν ορισμένα πράγματα προκειμένου να είναι και υγιείς και παραγωγικοί.


Όπως σημειώνει, μάλιστα, η MMD, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο των οθονών για υπολογιστών που χρησιμοποιεί το brand της Philips, οι έξυπνες επιλογές εξοπλισμού στο χώρο εργασίας κάνουν διαφορά στην υγεία και την ευεξία. Και υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσουμε.

Μην κουράζετε τα μάτια σας

Για να αποφύγετε την κόπωση των ματιών και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια οθόνη που ελαχιστοποιεί την ένταση. Το τρεμόπαιγμα της εικόνας επιδεινώνει τη συγκέντρωση ενώ η συνεχής έκθεση στο μπλε φως της οθόνης, μακροχρόνια, αυξάνει τον κίνδυνο διαταραχής της όρασης. Πολλές οθόνες της εταιρίας MMD διαθέτουν μια νέα τεχνολογία για την καλή υγεία και ευεξία, τη SoftBlue η οποία μετριάζει τις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην όραση από την έκθεση στο μπλε φως. Οι οθόνες που χρησιμοποιούν την ειδική αυτή LED τεχνολογία περιορίζουν τα επικίνδυνα μήκη κύματος του φωτός πάνω από 90% και ταυτόχρονα διατηρούν πλήρη πιστότητα χρωμάτων και φωτεινότητα. Η ανάλυση της οθόνης αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα για την ξεκούραση των ματιών, ως εκ τούτου οι οθόνες 5Κ είναι η σωστή επιλογή για την αντιμετώπιση της κόπωσης των ματιών.

Διατηρήστε σωστή στάση του σώματος

Η σωστή στάση του σώματος είναι καθοριστικής σημασίας για να αποφευχθούν τυχόν πόνοι στη πλάτη, το πιο συνηθισμένο παγκοσμίως πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία. Επιλέγοντας μια ρυθμιζόμενη βάση οθόνης οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το ύψος, την κλίση και την περιστροφή της οθόνης εξασφαλίζοντας τη ορθότερη θέση στο ύψος των ματιών τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη στάση του σώματος καθώς και μειωμένες πιθανότητες για πόνο στην πλάτη. Μια θετική «παρενέργεια» της ρυθμιζόμενης βάσης είναι ότι περιορίζεται η ακαταστασία των καλωδίων και ο χώρος εργασίας διατηρείται τακτοποιημένος, με λιγότερους περισπασμούς.

Μείνετε συγκεντρωμένοι για να κάνετε περισσότερα διαλείμματα

Βασικός παράγοντας για την ευεξία, την παραγωγικότητα και την υγεία μας στο χώρο εργασίας είναι το τακτοποιημένο και καθαρό γραφείο. Η αισθητική του χώρου, όπως και η επιλογή μιας μεγαλύτερης οθόνης, συμβάλλει στη δημιουργία ενός ακόμη πιο ευρύχωρου περιβάλλοντος εργασίας. Με περισσότερο χώρο στην οθόνη για ανοιχτά παράθυρα εργασίας ταυτόχρονα, περιορίζεται η διάσπαση προσοχής που προκαλεί το συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο παραθύρων, ή το scrolling. Επίσης, βασική είναι και η ανάλυση της οθόνης. Εάν ο χώρος του γραφείου είναι περιορισμένος για μια μεγάλη οθόνη, τότε οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου επιλέγοντας μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης. Τα επιπλέον κάθετα και οριζόντια pixels δημιουργούν πρόσθετο χώρο στην οθόνη. Οι χρήστες, αυξάνοντας την παραγωγικότητα τους, κερδίζουν παράλληλα χρόνο για συχνά διαλείμματα που είναι τόσο σημαντικά.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου