Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Προχωρούν σε κατασχέσεις θυρίδων και χρηματιστηριακών προϊόντων




  • Ηλεκτρονικές κατασχέσεις θυρίδων και χρηματιστηριακών προϊόντων, παρακολούθηση τραπεζικών κινήσεων, δανειακών συναλλαγών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης της ΓΓΔΕ για το 2016, ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους και να στηριχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Έτσι, προχωρά στην...  υλοποίηση του σχεδίου αναγκαστικής είσπραξης με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, αλλά και στην επέκταση του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, έχοντας στα σκαριά ένα νέο σαφάρι για έσοδα που θα περιλαμβάνει εξονυχιστικούς ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και την είσπραξη ληξιπρόθεσμών οφειλών με την αποστολή της… λυπητερής ακόμα και σε μικροοφειλέτες.

Η ΓΓΔΕ θα δώσει έμφαση:

1. στη διενέργεια ελέγχων χρήσεων 2011 και μετά, με μεγαλύτερη αναμενόμενη εισπραξιμότητα

2. στον εντοπισμό των μη δηλωμένων καταθέσεων, μέσω ελέγχων συναλλαγών σε τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

3. στον εντοπισμό ακινήτων Ελλήνων φορολογουμένων στο εξωτερικό και αξιοποίηση των στοιχείων

4. στη διενέργεια ελέγχων υποθέσεων εμβασμάτων, λιστών, προσώπων μεγάλου πλούτου και μεγάλης ακίνητης περιουσίας

5. στη διενέργεια στοχευμένων προληπτικών ελέγχων μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων για την αποκάλυψη εστιών φοροδιαφυγής

6. στη διεξαγωγή ελέγχων και ειδικών ερευνών απάτης στον ΦΠΑ.

Προχωρά ακόμα από φέτος, στη δημιουργία του προφίλ κάθε οφειλέτη, ειδικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές, με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, εντός και εκτός φορολογικής διοίκησης, ώστε να στηρίξει τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Επίσης ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο, αλλά και στη συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, με την εφαρμογή ειδικών κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον του 28% αυτών.

Τέλος προγραμματίζει για φέτος περισσότερους από 50.000 ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ενώ στόχος είναι οι εισπράξεις προ φόρων από τις ΔΟΥ να ανέλθουν στα 31.892 δισ. ευρώ

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου