Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Κίνδυνος επανεμφάνισης της ελονοσίας..

  • Για κίνδυνο επανεμφάνισης της ελονοσίας στη χώρα μας, αν οι αρμόδιες αρχές δεν προχωρήσουν άμεσα σε συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων απεντόμωσης στους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατηνασιώτης..μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι αν λάβουμε υπόψη το κοινωνικό προφίλ των μεταναστών και προσφύγων και τη σύνθεση του πληθυσμού, όπου τα ποσοστά των ατόμων υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας είναι υψηλά,(σς Φορέας υψηλής μεταδοτικότητας η χαμηλής αλλά να μην έχει εκδηλώσει την ασθένεια και να έχει νοσήσει) αλλά και τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο χρονικό διάστημα με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η πλέον ηδανική κατάσταση για τα κανούπια σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών που μπορεί να μεταφέρουν το πλασμώδη της ελονοσίας στα ερυθρά αιμοσφαίρια σε οποιονδήποτε.

Όπως ανέφερε για να έχουν αποτέλεσμα οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα από τώρα έως τις 15 Απριλίου γιατί θα πρέπει όπως τόνισε ο κ. Πλατηνασιώτης να πετύχουμε τα κουνούπια την ώρα που έχουν γεννήσει τα αυγά τους.

Μιλώντας για τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά τις χαρακτήρισε ακατάλληλες και ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν 15 κρούσματα ψώρας.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακευτική αντιμετώπιση δεν αρκεί καθώς χρειάζοντες άριστες συνθήκες υγιεινής και απομόνωσης σε κατάλληλους χώρους των προσβληθέντων.

Ο κ.Πλατηνασιώτης είπε επίσης ότι πολλά είναι πολλά τα άτομα στους συγκεκριμένους χώρους που έχουν προσβληθεί από ψείρες.

«Η άποψή μου όσον αφορά την έκδοση εγκυκλίου-οδηγιών από διάφορους φορείς, όπως πχ. το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν αρκεί, αλλά αποτελεί μετάθεση ευθυνών.Θα πρέπει κάποιος να αναλάβει υπεύθυνα την εποπτεία, τον συντονισμό και την υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση που η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου