Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ξεσηκώνεται η ομογένεια για τη Μακεδονία – Στη μάχη Εκκλησία, Ελληνισμός και AHEPA

Ο Ελληνισμός ένιωσε την απειλή για τη Μακεδονία μας και αντέδρασε. Ύστερα από πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και με τη στήριξη του Τάγματος των AHEPA, οι εθνικές δυνάμεις της ομογένειας, αλλά και όσοι έχουν συνείδηση εθνική στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ξεκίνησαν εκστρατεία συλλογής υπογραφών για να πιέσουν την αμερικανική κυβέρνηση να άρει την προσωρινή αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».


Γιατί όμως αντέδρασαν τώρα οι εν ύπνω δυνάμεις του Ελληνισμού; Η απάντηση είναι απλή. Διότι για πρώτη φορά στα χρονικά βουλευτές και στελέχη κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, ακόμα και υπουργός, όχι απλώς αποκαλούν δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία» αλλά και δεν θα τους «πείραζε» τα Σκόπια να αναγνωριστούν ως «Μακεδονία». Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι.

Ανίδεοι της πραγματικής δύναμης του Ελληνισμού, του γίγαντα Ελληνισμού που είναι απλωμένος σε όλες τις ηπείρους, μέσα από τον αριστερίστικό τους περιθωριακό μικρόκοσμο ή μάλλον καλύτερα μέσα από τον αριστερίστικό τους παράλληλο κόσμο, νομίζουν αυτοί οι «χθεσινοί» ότι μπορούν να επιβάλλουν την «ατζέντα» τους (εάν είναι και δική τους και δεν υπαγορεύεται από αλλού) όχι μόνο στο έθνος αλλά και στην ιστορία.

Πραγματικά το έθνος τους ευγνωμονεί. Γιατί εξαιτίας της αμετροέπειας και της προσβολής τους προς τη Μακεδονία μας, κατάφεραν να αφυπνίσουν εκείνες τις δυνάμεις που τώρα -πραγματικά- είναι αποφασισμένες να δώσουν τον αγώνα για τη Μακεδονία και -ας το γνωρίζουν καλά αυτό όλοι «αυτοί»- δεν θέλουν να τις έχουν απέναντί τους.

Ιδιαίτερα δε εκείνοι που διέδιδαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο ότι «το όνομα Μακεδονία είναι μια χαμένη υπόθεση, αφού όλοι τους έχουν αναγνωρίσει με αυτό το όνομα», προσέφεραν τη μέγιστη υπηρεσία, διότι είναι εκείνοι που εξόργισαν -περισσότερο ακόμα και από τις «ατυχείς» πολιτικές δηλώσεις- τις δυνάμεις εκείνες που σήμερα μπαίνουν στη μάχη για τη Μακεδονία.

Τώρα ήρθε η ώρα όλοι αυτοί οι διάφοροι ιδεοληπτικοί, πράκτορες, ύποπτοι, «μοντέρνοι», απάτριδες, περίεργοι και ανιστόρητοι εθνικοί μειοδότες να δουν την πραγματική δύναμη του Ελληνισμού, του παγκόσμιου οργανωμένου Ελληνισμού, που είναι αποφασισμένος να μην εκχωρήσει καμία «Μακεδονία» στο βουλγαροαλβανικό κρατίδιο φάρσα στα βόρεια σύνορά μας.

Τώρα ήρθε η ώρα ο Ελληνισμός να παρατάξει τις δυνάμεις του, τις οργανώσεις του, τα δίκτυά του, τις στοές του, τις αδελφότητές του, και την οικονομική του ισχύ (η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με το χρεοκοπημένο νεοελληνικό κράτος) και να δώσει τη μάχη για τη Μακεδονία.
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου – κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ:

Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» κι εν όψει των προεδρικών εκλογών στην χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές «offline» από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο.

«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση».

Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους.

Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, ο κ. Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004 δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή.

Οχτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα μας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά.

Οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου με απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους.

«Είμαστε πανέτοιμοι», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Η ανακοίνωσή του, ενισχύει την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα το αίτημά μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι ότι «ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας».

«Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια.

Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ macedonia-evidence.org.

Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής.
Τι οφείλετε να κάνετε:

Α. Σε όλες τις αναρτήσεις σε Twitter και Facebook να προσθέτετε τα ακόλουθα hashtag: #ThatsNotYourName #Macedonia
Β. Μπαίνετε και υπογράφετε πατώντας εδώ: The F.Y.R.O.M. is not Macedonia; U.S. restore the truth!
Γ. Διαδίδετε αυτή την ανάρτηση με κάθε τρόπο. Αναρτήσεις στα social media, τη στέλνετε με email.
Δεν χαρίζουμε κανένα όνομα Μακεδονία σε κανένα αλβανοβουλγαρικό κρατίδιο στα βόρεια σύνορά μας. «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας» (Ανδρέας Παπανδρέου).

Ο Ανδρέας Παπανδρέου για τη Μακεδονία:

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έκλαψε για τη Μακεδονία:

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου