Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Αποκλειστικό: 27.000 ευρώ για την μπάντα του… Καμμένου στις ΗΠΑ

hpa-kammenos-megalh
Το Newsbomb.gr παρουσιάζει την απόδειξη πληρωμής του Πολεμικού Ναυτικού στο ταξιδιωτικό γραφείο προκειμένου να μετακινηθεί η μπάντα στις ΗΠΑ – Άραγε κάποιοι επιμένουν ότι τα έξοδα τα πλήρωσε η ομογένεια; 
Σε μια χώρα ρημαγμένη, με έναν λαό εξαθλιωμένο στα όρια της ανέχειας, είναι τουλάχιστον ανήθικο τα μέλη της κυβέρνησης να σκορπούνδεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προσωπική τους προβολή, μετατρέποντας την εξωτερική πολιτική της χώρας σε πανηγυράκι…
Ο κ. Πάνος Καμμένος απασχόλησε αρνητικά την επικαιρότητα (δεν είναι η πρώτη φορά) με το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων, πήρε μαζί του και 19 μουσικούς από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε μια επίσκεψη που δεν είχε κανένα γεωστρατηγικό ή πολιτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.
Επρόκειτο δηλαδή για μια εθιμοτυπική επίσκεψη πατριωτικού χαρακτήρα,χωρίς κανείς να θέλει να μειώσει ή να ακυρώσει τη συγκεκριμένη σημασία.
Αλλά μέχρι εκεί.
Είναι άλλο πράγμα οι επικοινωνιακές φιέστες και άλλο πράγμα η ανάγκη χάραξης εξωτερικής πολιτικής.
Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι μετά την αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα με τη μετάβαση της μπάντας και του κύριου Καμμένου στις ΗΠΑ, ο κύριος υπουργός δεν απάντησε ποτέ επί της ουσίας στο μείζον ερώτημα «ποιος πλήρωσε τα έξοδα;».
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως αν ο κ. Καμμένος δεν το γνωρίζει, οφείλει να το γνωρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι αποτελεί ύψιστη υποχρέωση να ενημερώνουν οι υπουργοί του τον ελληνικό λαό για τα έξοδα με τα οποία επιβαρύνουν τη χώρα.
Και όταν δεν το κάνουν οι υπουργοί του, η ευθύνη μεταφέρεται αυτομάτως στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού.
Πάμε όμως παρακάτω, στην ταμπακιέρα της υπόθεσης.
Η ανεπίσημη δικαιολογία από το περιβάλλον του υπουργού Πάνου Καμμένου ήταν ότι τα εισιτήρια για τη μετακίνηση της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού τα πλήρωσε η ομογένεια.
Τα πλήρωσε όμως;
Κι αν τα πλήρωσε η ομογένεια, αυτά τα 27 χιλιάδες ευρώ που πλήρωσε το Πολεμικό Ναυτικό τι είναι;
Δείτε το έγγραφο που παρουσιάζει το Newsbomb.gr
banta
Τα 27.180 ευρώ που πλήρωσε το Πολεμικό Ναυτικό σε ταξιδιωτικό γραφείο τι ακριβώς είναι;
Κύριε πρωθυπουργέ της χώρας δείτε καλά την απόδειξη πληρωμής. 
Έχετε ή δεν έχετε τον έλεγχο της κυβέρνησής σας;
Πάμε όμως παρακάτω…
Μήπως ξέρουν να μας πουν, οι κύριος Καμμένος ή ο κ. Τσίπρας ή ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού τι είναι αυτά τα 27 χιλιάδες ευρώ που πλήρωσε το Π.Ν. σε ταξιδιωτικό γραφείο;
Επίσημα βεβαίως, κάτι τέτοιο δεν απαντήθηκε ποτέ από καμία αρμόδια υπηρεσία, ούτε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Και βεβαίως δεν έχει αναρτηθεί κανένα στοιχείο για τα έξοδα της συγκεκριμένης αποστολής στην Διαύγεια, παρά το γεγονός ότι υπήρξε και σχετική ερώτηση από τον βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιο Δαβάκη.
Ο κ. Δαβάκης κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας τον κ. Καμμένο πόσο κόστισε το ταξίδι στις ΗΠΑ με το υπερπολυτελές προεδρικό αεροσκάφος και αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο υπουργός Άμυνας δεν συναντήθηκε με κάποιον αξιωματούχο από το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Ποια ήταν η απάντηση του κ. Καμμένου;
Απολύτως καμία. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ισχυριζόμενος ότι η ΝΔ επιθυμεί την κατάργηση των παρελάσεων.
Σε απλά ελληνικά, άλλο πράγμα τον ρώτησε ο κ. Δαβάκης κι άλλο πράγμα απάντησε.
Διαβάστε την ανακοίνωση Καμμένου μετά την ερώτηση Δαβάκη:
«Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η στάση του κ. Δαβάκη και της Νέας Δημοκρατίας που με ερώτησή τους στη Βουλή προτείνουν την κατάργηση των παρελάσεων της Ομογένειας.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θεωρεί υποχρέωσή του να συμβάλλει ώστε να συνεχιστούν και να ενδυναμωθούν οι εθνικές εορτές στην Ομογένεια, οι οποίες αποτελούν εθνικό καθήκον και όχι μόνο αναγκαίο καλό».
Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά: ο κ. Καμμένος και ο κάθε κύριος Καμμένος είναι υποχρεωμένος να απαντά ενώπιον του ελληνικού λαού.
Αν έχει επιλέξει να μην απαντά στον κ. Δαβάκη είναι πρόβλημά του.
Είναι όμως υπόλογος στον ελληνικό λαό, με τα χρήματα του οποίου όχι μόνο διαβιοί αλλά παριστάνει και τον υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου