Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Καιρός:για Τετάρτη 20-4-2016



Καλό και διαυγή καιρό στις περισσότερες περιοχές ολόκληρη της χώρα, με σταδιακή επικράτηση πολύ ενισχυμένων βόρειων ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.
Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, αλλά πολύ γρήγορα στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα πελάγη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και τοπικά στα βόρια τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις και ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι κατά περιόδους σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανοικτά τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου