Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πού πηγαίνουν τα κέρματα που ρίχνονται στα διάσημα σιντριβάνια;


676115-t.jpg

Οι χιλιάδες επισκέπτες της Ρώμης δεν χάνουν την ευκαιρία να πετάξουν ένα κέρμα στα νερά κάνοντας μία ευχή
Από τα πιο γνωστά και εμβληματικά μνημεία της Ρώμης η Φοντάνα ντι Τρέβι, αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της «αιώνιας πόλης».

Το μνημείο, αντλεί νερό από το αποκαλούμενο «υδραγωγείο της παρθένου», το οποίο βρισκόταν σε χρήση από το 19 π.Χ., όταν ο Αγρίπας μετέφερε τα νερά στο σημείο αυτό.
Η Φοντάνα ντι Τρέβι έχει μια μακρά παράδοση: αν σταθεί κάποιος με την πλάτη στο σιντριβάνι και πετάξει ένα κέρμα πάνω από τον αριστερό του ώμο σας εγγυάται ένα ταξίδι επιστροφής στην «αιώνια πόλη».
Πού πηγαίνουν όμως τα κέρματα που συγκεντρώνονται στον πυθμένα του μνημείου;
Σύμφωνα με το περιοδικό Travel and Leisure, κάθε ημέρα ειδικά συνεργεία συγκεντρώνουν από το μνημείο κέρματα αξίας περίπου δύο χιλιάδων δολαρίων. Σε εβδομαδιαία βάση, το ποσό αυτό φτάνει τα 15 χιλιάδες δολάρια, ενώ κάθε χρόνο εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο δολάρια ή περίπου 920 χιλιάδες ευρώ σε κέρματα συλλέγονται από τη Φοντάνα ντι Τρέβι.
Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του μνημείου, διανέμει τα χρήματα στους απόρους. Η ίδια οργάνωση, μάλιστα, άνοιξε ένα σούπερ μάρκετ χαμηλού κόστους το 2008, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου