Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ομολογία Βίτσα: Έως και δύο χρόνια θα παραμείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTYvMDMvMTQvdml0c2FzXzg4OC5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center«Θα αυξηθούν οι ροές μόλις φτιάξει ο καιρός»

Εκτίμησε πως πολλοί από αυτούς θα εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας - Κατηγόρησε τις Ευρωπαϊκές χώρες που δεν δέχονται ούτε τους Σύρους - Η Τουρκία δεν θα δεχτεί τους «παγιδευμένους» οικονομικούς μετανάστες, παραδέχτηκε


Ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα περιμένοντας της μετεγκατάστασή τους σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης πρόκειται να παραμείνουν στη χώρα έως και δύο χρόνια, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στους Financial Times.

O κ. Βίτσας τόνισε στη συνέντευξή του ότι διάστημα παραμονής για την μετεγκατάστασή τους αναμένεται από κάποιους μήνες έως και δύο χρόνια σημειώνοντας παράλληλα πως κάποιοι από τους πρόσφυγες θα παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον καταυλισμό της Ειδομένης ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι «οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας» και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οργανωμένοι καταυλισμοί «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς».

Ο κ. Βίτσας ακόμη εκτιμά ότι οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες ενώ εξέφρασε τους φόβους του ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τους οικονομικούς μετανάστες που έχουν «παγιδευτεί» στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι λάθος και δεν βοηθάει», τονίζοντας πως οι μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην επιστροφή και την μετεγκατάσταση.

Τέλος εξέφρασε την απογοήτευσή του από την απροθυμία των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να μην αποδεχτούν περισσότερους παρά έναν μικρό αριθμό προσφύγων.

«Ορισμένες χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζουν να οδηγούνται από την ξενοφοβία. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή».


http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου