Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μιλάνε Ελληνικά τον μήνα Μάρτιο στην Αυστραλία !!!

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Πτυχιούχος ΤΕΙ – Αθήνας) (Ιδρυτικό Μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων – Ερίσου, Κεφαλληνίας
Μια φιλότιμη προσπάθεια λαμβάνει χώρα από σήμερα στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και για ολόκληρο το μήνα Μάρτιο όσον αφορά την προώθηση χρήσης της Ελληνικής γλώσσας στην μακρινή Ωκεανία. 
Συγκεκριμένα μια “χούφτα” από “ρομαντικούς” Ρωμιούς της διασποράς (Χριστίνα Δεσποτέρη*, Σάκης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Πανταζόπουλος, Βασίλης Σαραφίδης, Βικτώρια Τσιώλη, κ.α) διαθέτοντας αστείρευτο μεράκι για τα κοινά της “μητέρας πατρίδας” με έκδηλη την ανησυχία τους για το …

“άτονο” χρήσης της μητρικής (μας) γλώσσας από τις νεότερες γενιές ελληνοπαίδων της αλλοδαπής, προωθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την εκστρατεία με τίτλο: “Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο”(“Speak Greek in March”).

Πέραν φυσικά των ελληνικής καταγωγής χρηστών της ελληνικής γλώσσας στην Πολιτεία της Βικτώρια της Αυστραλίας, φιλοδοξία της Επιτροπής που “τρέχει” … ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ την εν λόγω καμπάνια είναι να “αναθερμανθεί” και πάλι -όπως συνέβαινε στα τέλη της δεκαετίας του ’70- η ζέση των εκεί αλλοεθνών για κάθε τι ελληνικό (εθνικά θέματα, πολιτισμός, τουρισμός, κουζίνα, κ.α).

Σημειωτέον στην Μελβούρνη υφίστανται κραταιοί σύλλογοι Κεφαλλήνων & Ιθακησίων που σε πείσμα των καιρών παλεύουν για την διατήρηση των ηθών & εθίμων των νησιών μας!

Περισσότερες πληροφορίες για τούτη την αξιομνημόνευτη πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στους κάτωθι ιστότοπους:

* Η Χριστίνα Δεσποτέρη τυγχάνει Αντιπρόεδρος της Επιτροπής “Lemnos Gallipoli Commemorative Committee” με έδρα την Μελβούρνη – Αυστραλίας και λάτρης του επινείου οικισμού Αγίας Σοφίας (Κομιτάτων) – Ερίσου, Κεφαλληνίας τον οποίο επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία έτη.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου