Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 5-3-2016



Παροδικές βροχές ή καταιγίδες στο Ανατολικό και κυρίως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με βελτίωση μετά το μεσημέρι, και στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά, περιμένουμε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.
Τις πρωινές ώρες στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 0 έως 15 βαθμούς στην Ήπειρο, από 0 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 16 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 8 έως 18 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους μέτριους. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4-5 μποφόρ και στα βόρεια το βράδυ ισχυροί 6 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς τις βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου