Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 25-3-2016




Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά περιμένουμε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2016.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 20-22 βαθμούς), 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ στο Κεντρικό Αιγαίο και δυτικούς έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν, με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα και βελτίωση αργότερα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου