Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αίσχος!!!ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ''ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ'' 1,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ 36 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ...




Στο αρχείο αποφάσισε να θέσει την υπόθεση του κ. Γιώργου Σταθάκη με τα ξεχασμένα 1.800.000 ευρώ και τα αδήλωτα 36 ακίνητα ...
η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, μόλις μία ημέρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής.



Η απόφαση ελήφθη με έξι θετικές ψήφους έναντι μίας. Υπενθυμίζεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν ο κ. Γιώργος Βαρεμμένος (πρόεδρος) και η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ και τέσσερις ακόμα εκπρόσωποι από τη Δικαιοσύνη και την Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «υπήρξε ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που προσκόμισε ο κ. Σταθάκης και ερευνήθηκε η προέλευση των χρημάτων, χωρίς να διαπιστωθεί οτιδήποτε επιλήψιμο». 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός οι έρευνες περιορίστηκαν μόνο στα στοιχεία που προσκόμισε ο υπουργός και δεν επεκτάθηκαν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση της Επιτροπής. Σύμφωνα, δε, με μέλος της Επιτροπής, η «εξαφάνιση» του 1,8 εκατ. ευρώ οφείλεται σε δανεισμό. 

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι ο υπουργός μετέφερε τα χρήματα σε λογαριασμό του αδελφού του, προκειμένου να γίνει μια σχεδιαζόμενη επένδυση, η οποία τελικά ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να επιστραφεί το ποσό.

Εκτός αυτών, τα μέλη της Επιτροπής αναμένουν την ανταπόκριση του κ. Σταύρου Ψυχάρη στο αίτημά τους να τους διαβιβάσει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης περασμένων ετών που είτε δεν απέστειλε ποτέ είτε χάθηκαν από το αρχείο της Επιτροπής. 

Η σχετική προθεσμία λήγει την επόμενη εβδομάδα, αλλά τα μέλη της Επιτροπής δεν είναι σε θέση να πουν τι θα αποφασίσουν, εάν ο εκδότης δεν ανταποκριθεί στο αίτημά τους.

Τέλος, για την υπόθεση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, ώστε η αντίστοιχη επιτροπή της Μεγάλης Βρετανίας να αποστείλει κάθε σχετική πληροφορία με πιθανές τραπεζικές καταθέσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο.

http://fimotro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου